Martina Řepková patřila proti Švýcarsku ke klíčovým hráčkam. Foto: Martin Flousek, Český florbal Martina Řepková patřila proti Švýcarsku ke klíčovým hráčkam. Foto: Martin Flousek, Český florbal
3. 9. 2023 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Nikdo nečekal, že bychom mohli být tak agresivní, ukázali jsme náš výkon, těšilo Řepkovou

 



Útočnice Martina Řepková a s ní také celý český tým měl po zápase se Švýcarskem důvod k úsměvům a pozitivním emocím. Před sice třeba ne tak zaplněnou, ale skvěle fandící halou v Ústí nad Labem totiž české ženy dokázaly porazit Švýcarsko 7:3 a vyslaly tak jednoznačný vzkaz směrem před světovým šampionátem v Singapuru.

Už od první odpovědi bylo zřejmé, že se rozhovor ponese v pozitivním duchu. „Zápas se hodnotí skvěle, vyhráli jsme! Myslím si, že je důležité, že jsme konečně ukázali ten náš výkon a myslím si, že až na některé pasáže to byl od nás velmi dobrý výkon,“ hodnotila zápas komplexně čeká útočnice.

Český tým se prezentoval agresivní hrou. „Určitě, zmiňovali jsme si, že chceme být agresivní, nechceme být pasivní, nechceme být ten tým, který čeká na soupeřovu hru a už včera si myslím, že měly Finky problém s naším pressem, dneska jsme to praktikovali poměrně celý zápas a Švýcarky udělaly chyby, po kterých jsme skórovali,“ popisovala sama velmi aktivně napadající hráčka.

„Je to fajn a super. Myslím si, že takovou hrou jsme se v minulých letech neprezentovaly, myslím si, že nikdo moc nečekal, že bychom byli až tak agresivní a bylo to právě o tom, že podle mého Švýcarky nečekaly, že bychom na ně mohly takhle tlačit více než jedno střídání,“ usmívala se.

Sama si ale byla vědoma toho, že Švýcarsko nebude nikdy snadným soupeřem. „Na druhou stranu si ale musíme říct, že Švýcarky nám nedají nic zadarmo, je to tým, který bojuje do poslední sekundy. Podle mě daly góly po našich chybách, kterých se musíme v příštích zápasech vyvarovat,“ pravila.

Českému týmu se navíc povedla power play soupeře, při které neinkasoval a vlastně vstřelil dvě branky. „Je to fajn, navíc si musíme říct, že oni jsou schopní to hrát hodně dlouho, třeba od patnácté minuty a držet míček, umí se skvěle najít a je to hodně těžké. Proto je super, že jsme z toho dnes odešli se skóre plus dva,“ usmívala se Martina Řepková.

I na odezvě celého týmu bylo vidět, jak moc si tým výhry nad Švýcarskem váží. „Strašně moc důležité. Pro mě osobně, když ve Švýcarsku působím, jsou zápasy s nimi pikantní, ale diváci dneska byli fantastičtí a já jim moc děkuju. To vítězství je něco, co jsme potřebovali, byl to podle mě kontrolovaný zápas a hodně nám pomohlo, že fandilo dost lidí,“ uzavřela zkušená útočnice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michal napsal:

    Fajn, že se vyhrálo….ale v podstatě porážet Švýcarky, kde florbal po konci generace kolem Wiki, Suter, Marti zřetelně upadl, je už povinnost. Ostatně ono vyhrávat jsme měli již dříve, akorát to byly prokauče a kolaps. Teď už je ten rozdíl tak velký a navíc přišly kvalitní mladé, že už to snad ani nejde pohnojit.

Napsat komentář

*