Livesport Superliga začíná už v pátek. Foto: Český florbal Livesport Superliga začíná už v pátek. Foto: Český florbal
8. 9. 2023 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

Livesport Superliga startuje. Na jakých šest otázek se dozvíme odpovědi v jejím průběhu?

 



Nejvyšší mužská soutěž začíná. Livesport Superliga má velký potenciál k tomu, aby nabídla zajímavé souboje na všech frontách, tedy jak v bitvě o medaile, tak v soubojích o udržení. Sice ji opustily některé hvězdy, to by však nemělo mít vliv na to, že souboje v ní budou stát opravdu zato.

Jak moc ovlivní boj o titul odchod Ondřeje Němečka a naopak příchod dua Delong-Besta?

Odchod Ondřeje Němečka do Storvrety byl klíčovým transferem z pohledu Tatranu, který nově doplnil realizační tým o Zdeňka Skružného, jenž nahrazuje Luďka Beneše. V Mladé Boleslavi vsadili na finského kouče Naavu, jehož početný realizační tým tvoří také trenér ženské reprezentace Lukáš Procházka, v kádru pak bude mít k dispozici Adama Delonga s Jiřím Bestou.

Jak tyto změny promluví do boje o titul? Začneme se dovídat již v pátek.

Co ukáže při návratu Lukáš Hájek?

V dubnu prezentovaly Vítkovice jeho návrat jako aprílový žert, o dva měsíce později se k překvapení mnohých stal oficiálně realitou. Střelec Lukáš Hájek se po dvou letech vrátil do superligového týmu Vítkovic, ačkoliv se sám vyjadřoval v tom smyslu, že už se tak s největší pravděpodobností nestane.

To vše je ale nyní minulost a číslo 44 je připraveno v řadách Vítkovic.

Jak se etablují florbalisté ze zahraničí?

Letošní přestupové léto bylo také ve znamení silného lotyšského importu. Především Ralfs Polis může mít v Pardubicích klíčovou pozici, protože dva jejich elitní hráči zamířili po jednom do ČPP Arény a na Dubinu, další dvě legendy tamního klubu skončily.

Totéž platí také o Královských Vinohradech, které nejprve šokovaly příchodem Švýcara Kellera, aby vzápětí přivedly také Lotyše draftovaného do F-Liigy Arakse.

Jak se bude dařit nováčkovi BUTCHIS?

BUTCHIS dojel až do Livesport Superligy. Jeho loňská famózní jízda bude pro kohokoliv těžko zopakovatelná, ovšem nyní přichází jeho čas o úroveň výše. Zkušený stratég Jan Zahalka se bude moci spolehnout na téměř totožný kádr, který by mohl posílit také gólman David Rytych.

Ovšem i tak jsou zatím výkony BUTCHISu zahaleny velkým tajemstvím, zaujme ale například solidní pohárový výsledek 4:10 s Mladou Boleslaví.

Co budou znamenat změny na severu?

Liberec přišel o Šimona Stránského, který vyzkouší finskou F-Liigu, v Bohemians je nově také Daniel Mück. Namísto toho může realizační tým počítat s mladými hráči, například Markem Korychem.

Druhým sledovaným týmem bude jistě Česká Lípa, která přišla o Jana Pešku s Milanem Tichým, nový kouč Vladimír Trčka starší ale přivedl svého syna a Tomáše Pšeničku z Ústí nad Labem. Lídrem v kabině bude také zkušený harcovník Radim Křenek, kterého v Lípě plánují zapojit do managementu klubu.

JAK SE PROJEVÍ PLACENÉ PŘENOSY NA SLEDOVANOSTI A NÁVŠTĚVNOSTI SOUTĚŽE?

Poslední otázka je shodná, jako u článku, který vyšel také o ženské nejvyšší soutěži. Také Livesport Superliga totiž bude dostupná už pouze za Paywallem a logicky by měla patřit k tahákům nové streamovací platformy.

Bude jistě zajímavé sledovat, jak uživatelé streamů zareagují na fakt, že měsíční předplatné je zhruba na úrovni dvou vstupenek (někde i pod ní) na domácí zápasy jejich oblíbeného týmu. Čísla sledovanosti budou jistě očekávána s velkým zájmem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Flrbl napsal:

    Solidní porážka 4:10 😃😃 doma proti Bolce s juniorama. Tak to je hodně solidní

  • flrbl napsal:

    A ještě k těm streamům. Já koukám pravidelně na tipsport.cz a stále to funguje! Ne že bych nabádal k obcházení paywallu a k sázkám, ale pokud si vsadíte alespon za 50 Kč za měsíc, tak máte livestreamy (včetně české florbalové superligy) zdarma. Asi budou mít nějakej deal s českym florbalem, tak je to asi v pohodě.

  • Kmen napsal:

    Já nevím, mně něco asi uniká, ale já nevidím v Butchis nic co by mě přesvědčilo k tomu, že nebudou poslední a někteří je vidí pomalu do desítky. Na Tipaci byl třeba i na jejich výhru Superligy nižší kurz než na SKV, Lípu, Vary a Pardubice, což mi u nováčka, který má minimum hráčů s jakoukoliv zkušeností ze Superligy přijde hodně odvážný

  • Flocko napsal:

    Butchis nebezpečný jak krabice s koťatama, kluci z Bolky v neúplné sestavě je tam točili jak na kolotoči, Butchis pouze dlouhé kopce dopředu a doufat, že to propadne, v lize bez šance… s Vitkama tipuju aspoň příděl 12 golů

Napsat komentář

*