FBC Ostrava s Bulldogs Brno obstarají šlágr 1. kola. Foto: FBC Ostrava FBC Ostrava s Bulldogs Brno obstarají šlágr 1. kola. Foto: FBC Ostrava
8. 9. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: To nejlepší na začátek! Duely FBC – Bulldogs a Židenice – Znojmo lákají nejvíce

 



Extraliga žen začíná! V prvním kole se proti sobě postaví FBC Ostrava s Bulldogs Brno, nováčci Židenice a Znojmo anebo také Olomouc vyzve Vítkovice. Volno má naopak Tatran, na který jako první vyšla pozice lichého týmu v kole.

Program 1. kola Extraligy žen

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Bulldogs Brno
Pátek, 19:30, ČPP Aréna Ostrava
Nesmírně zajímavý otevírací zápas ročníku 2023/2024 se odehraje na palubovce ostravského FBC. Souboj s Bulldogs slibuje velmi aktivní florbal a množství branek, náš tip je, že v otevíracím duelu nejvyšší ženské soutěže jich může padnout klidně i více než 15. FBC by mělo potvrdit roli favorita, ale Buldočky jistě naznačí, že se s nimi bude muset počítat.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

K1 Florbal Židenice – TJ Znojmo LAUFEN CZ
Sobota, 18:00, VUT CESA Brno I.
Osud tomu chtěl, že dva ze tří nováčků se střetnou hned v prvním kole ve vzájemném utkání. Favoritem jsou Židenice, které udržely vítězný kádr z 1. ligy žen, a tak by prakticky měly potvrdit svou pozici také v extraligovém utkání. Zároveň se pro Znojmo bude jednat o první test jeho schopností na extraligové půdě.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 19:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Od Liberce lze očekávat houževnatý výkon, Crazy girls se jistě budou snažit svému soupeři znepříjemnit cestu za povinnými třemi body, jak to jen půjde. Postupem času by se ale měla projevit větší kvalita pražského týmu, který by měl naplno bodovat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

FBC Intevo Třinec – FbŠ Bohemians
Neděle, 14:00, SH Stars Třinec
Třetí extraligový nováček vstoupí do Extraligy žen v neděli a bude to hned velmi zajímavým zápasem. Bohemians by se pocitově měli pohybovat zhruba na sedmém místě tabulky, s postupem do play off by ovšem jistě neradi měli problém. Pro Třinec se každopádně bude jednat o velmi zajímavě nastavené zrcadlo, bez ohledu na to, jakým výsledkem zápas skončí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14:00, SH Čajkaréna Olomouc
Pikantní souboj na závěr kola. Od obou celků lze očekávat ofenzivní florbal, navíc je také pravdou, že na Czech Open se Olomouci povedlo senzačně porazit Zug, který čeká Vítkovice v rámci Champions Cupu už v příštích dvou týdnech. Poměrně zajímavá prověrka při které bude zajímavé sledovat, jak si Vítkovice po výrazné obměně poradí s houževnatým soupeřem, který do nejvyšší soutěže vypouští nespoutané mládí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*