Bohemians se chystají na účast v Poháru mistrů. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Bohemians se chystají na účast v Poháru mistrů. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
13. 9. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians vyzvou v premiérovém utkání v Poháru mistrů švýcarský Wiler

 



Ve středu 13. září od 19:00 sehrají florbalisté Bohemians své historicky první soutěžní utkání se zahraničním soupeřem. V rámci Poháru mistrů se svěřenci Michala Jedličky utkají na Podvinném mlýně se švýcarským mistrem SV Wiler-Ersigen.

Klokani si tento zápas vybojovali ziskem prvenství v Poháru Českého florbalu 2022/23, když ve finále porazili Spartu jasně 10:4. Nyní na ně ale čeká mnohem náročnější soupeř. Wiler je třináctinásobný a úřadující šampion švýcarské nejvyšší soutěže a také finalista nedávného přípravného turnaje Czech Open.

„Pohár mistrů se na Bohemce nikdy nehrál. Motivace zahrát si na mezinárodní úrovni takový florbal je obrovská,“ uvedl trenér Jedlička. „Navíc se hraje o to, kdo v dalším kole vyzve Švédy nebo Finy, a to je sen každého hráče,“ dodal.

Bohemians odešel před sezonou klíčový článek sestavy, Filip Forman zamířil do švédského Kalmarsundu. Náhradou by měli být Matyáš Krebner a Tomáš Kvasnica, kteří se k týmu připojili v průběhu přípravy. Oba se již velmi dobře uvedli v duelech Poháru, v němž přispívali k vysokým výhrám zelenobílých.

Pohár mistrů se v letošním roce proměnil. Nově ho místo čtyř týmů hraje osm, mistr a vítěz Poháru z České republiky, Švýcarska, Švédska a Finska. Týmy jsou rozděleny do dvou divizí, Severní a Jižní a hrají spolu dvě utkání. Postupujícího určí součet bodů (tři za výhru, jeden za remízu, nula za prohru) z obou duelů, v případě shody bodů bude následovat po druhém zápase prodloužení a případně také samostatné nájezdy.

Vstupenky lze zakoupit na Ticketportal nebo v den utkání na místě.

Středeční program Poháru mistrů:

19:00 FbŠ Bohemians – SV Wiler-Ersigen (UNYP Arena)


Autor: tisková zpráva



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*