Florbalisté Bohemians porazili v prvním utkání Wiler. Foto: FbŠ Bohemians Florbalisté Bohemians porazili v prvním utkání Wiler. Foto: FbŠ Bohemians
13. 9. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Krebner vystřelil Bohemians výhru nad Wilerem, Klokani tak získali první tři body

 



Florbalisté Bohemians mají za sebou úspěšnou premiéru v rámci Champions Cupu. Ve svém historicky prvním utkání v rámci této soutěže porazili švýcarské šampiony Wiler Ersigen 5:4, rozhodující branku dal v čase 56:04 Matyáš Krebner. Za hosty se gólově prosadil Radek Sikora mladší a dvě asistence zapsal Slovák Michal Dudovič. Odveta je na programu již v sobotu.

Bohemians nastoupili do utkání ve velkém stylu a ukázali, že zápas bude mít výraznou slovenskou stopu. Na začátku páté minuty se totiž prosadil Kvasnica a první desetiminutovku uzavřel dalším gólem Batkovič.

Švýcarský tým tahal za kratší konec provazu, ovšem do utkání se dokázal vrátit, na začátku patnácté minuty totiž snížil po Dudovičově pasu Radek Sikora mladší, poslední slovo v první třetině měl ale Krebner.

Ve druhé části se nejprve prosadil Wahlgren, Švédovi známému z působení na Chodově opět přihrával Dudovič. Na Buršíkův zásah pak přišly dvě švýcarské odpovědi a po čtyřiceti minutách to tak bylo 4:4.

Ve třetí třetině vidělo 843 diváků v ochozech UNYP Arény jedinou a rozhodující branku Matyáše Krebnera. Ta padla v čase 56:04, když těsně předtím Bohemians nevyužili jedinou přesilovou hru v utkání při vyloučení Mosera.

Bohemians tak za výhru 5:4 zapisují tři body, je ovšem na místě připomenout, že skóre zápasů se nezohledňuje. Fakticky tak vítězství v prvním utkání čtvrtfinále a semifinále Champions Cupu přináší s sebou výhodu toho, že v případě remízy ve druhém utkání po šedesáti minutách tento tým se ziskem 4 bodů proti jednomu postoupí.

Pokud v odvetě po šedesáti minutách vyhraje Wiler, bude bez ohledu na skóre následovat prodloužení. Určujícím kritériem je totiž počet bodů, a ten bude shodně 3 u obou celků.

FbŠ Bohemians – SV Wiler Ersigen 5:4 (3:1, 1:3, 1:0).
Branky:
20. a 57. Krebner, 4. Kvasnica, 11. Batkovič a 34. Buršík – 15. Sikora, 27. Wahlgren, 36. Laubscher a 39. Persici.
Střely na branku: 22:23. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil (Česko). Diváci: 843. Nejlepší hráči: Matyáš Krebner – Michal Dudovič.

Bohemians: Hyršl – Kawulok, Malič, Dobisík, Virga, Šebek, Zezulka – J. Petrák, Gajdoš, Kvasnica – Batkovič, T. Trnka, Hronek – K. Petrák, Krebner, Buršík – L. Trnka, Veleba, Řehoř

Wiler: Flury – Wyss, Bürki, Tambini, Ziehli, Hollenstein, Moser – Persici, Laubscher, Louis – Affolter, Siegenthaler, Känzig – Dudovič, Sikora, Wahlgren – Vogt, Mühlemann, Dobeli


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*