Hlavní trenér žen FBC Ostrava Jakub Robenek Foto: Martin Flousek, Český florbal Hlavní trenér žen FBC Ostrava Jakub Robenek Foto: Martin Flousek, Český florbal
16. 9. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Champions Cup je odměnou za dlouhodobou práci, říká kouč FBC Ostrava Jakub Robenek

 



Florbalistky FBC Ostrava čeká čtvrtfinále Champions Cupu 2024. Stejně jako před devíti měsíci v zápase o bronz, také nyní se utkají se švýcarským týmem Kloten-Dietlikon Jets, který je aktuálním švýcarským mistrem. Hlavní trenér týmu Jakub Robenek poskytl rozhovor pro klubový web, ve kterém uvedl, že Champions Cup je odměnou za dlouhodobou práci.

Pro ženy FBC Ostrava se bude jednat o druhou účast na elitním mezinárodním turnaji. „Champions Cup pro mě znamená absolutní vrchol na klubové scéně. Odměnu za dlouhodobou práci, kterou v klubu společně hráčkami a ostatními v klubu děláme. Dlouho to byl jen sen, který se ale v posledních dvou sezónách začal naplňovat. Jsem za to moc rád a moc se těším,“ říká Jakub Robenek na klubovém webu.

Ten hodnotí pozitivně také nový herní formát. „Líbí se mi. Vnímám to jako krok dopředu, na kterém ale ještě čeká celé florbalové prostředí spousta práce. Mám radost, že se nejlepší klubový florbal bude hrát u nás doma a můžeme i tuto konfrontaci představit našim skvělým fanouškům. Věřím, že si společně zopakujeme atmosféru z posledních dvou play-off a že Jets čeká natřískaná ČPP Aréna a žluté peklo, na které nebudou připraveni,“ plánuje.

Přístup svého týmu si rovněž pochvaluje. „Musím pochválit jak mláďata, která do toho naskočila velmi slušně, tak i zkušenější holky, které to chytily za správný konec a adaptaci jim hodně ulehčují. Přestože je teprve začátek sezóny, tak jsme v tom směru udělali kus práce a kádr je připravený porvat se o postup do semifinále proti švédským soupeřům!“ vyhlásil Jakub Robenek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*