Denisa Kotzurová hrála důležitou roli v utkání proti Klotenu-Dietlikonu Foto: FBC Ostrava Denisa Kotzurová hrála důležitou roli v utkání proti Klotenu-Dietlikonu Foto: FBC Ostrava
16. 9. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Ostravské FBC otočilo domácí zápas s Klotenem-Dietlikonem, Vítkovice podlehly Zugu

 



Ostravské ženské florbalové týmy byly v rámci úvodních čtvrtfinálových zápasů Champions Cupu 2024 úspěšné z poloviny. FBC Ostrava totiž na domácí palubovce vítězně otočilo utkání proti Klotenu-Dietlikonu, Vítkovice sice vedly 1:0, ale Zugu nakonec podlehly 1:4. Odvety se hrají za týden.

FBC Ostrava hostilo na ČPP Aréně úřadující mistryně z Klotenu-Dietlikonu, které vedou Julia Suter a bývalý trenér švýcarské ženské reprezentace Rolf Kern. Vstup do zápasu se domácím florbalistkám nepovedl a rychle prohrávaly 2:0, když se prosadily Gämperli s Bertini, ale postupně dokázaly hru vyrovnat a následně také dostat na svou stranu.

V závěru první třetiny tak využila přesilovou hru Paulína Hudáková, ve druhé části pak převrátily skóre na stranu domácích Kotzurová se Zagórskou. Ve třetí třetině pak branka nepadla a FBC tak v domácím zápase zvítězilo 3:2.

Florbalistkám Vítkovic se naopak vstup do zápasu povedl a už po 33 vteřinách vedly díky Plankové, nevyšla jim ovšem pasáž mezi 11. – 30. minutou, ve které Zug převzal aktivitu a prakticky rozhodl utkání.

Na začátku druhé třetiny se totiž prosadila Rüttimann, přesilovou hru následně využila Gerig. Vítkovice neproměnily trestné střílení, a tak ve třetí třetině přidal Zug další dva góly: Gerig se prosadila podruhé, při power play pak v poslední vteřině zápasu uzavřela skóre Ivana Härdi.

Odvety se hrají za týden na půdě Klotenu-Dietlikonu a ostravské Dubině.

– BUDE DOPLNĚNO O STATISTIKY –


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*