Bohemians na Champions Cupu končí. Foto: IFF Bohemians na Champions Cupu končí. Foto: IFF
16. 9. 2023 Pohár mistrů (1) KOMENTÁŘŮ

Bohemians inkasovali v poslední minutě a končí, Tatran naopak drtivým finišem vyhrál

 



Nejkratší série čtvrtfinále Champions Cupu je u konce a pro Česko bohužel se špatným výsledkem. Wiler totiž v základní hrací době druhého zápasu porazil v domácím prostředí Bohemians a v následném prodloužení rozhodl slovenský útočník Michal Dudovič o jeho postupu. Naopak Tatran Střešovice zvítězil v prvním utkání proti Könizu.

Tohle vyřazení bude florbalisty Bohemians jistě hodně mrzet. Na půdě soupeře sice prohrávali 0:1, ovšem ve 13. minutě srovnal Tomáš Trnka, ve druhé třetině se pak jako první sice prosadil Louis, ale následné góly Karla Petráka s Dobisíkem znamenaly vedení Bohemians.

Ve třetí části se ovšem prosadil jen Willer: góly dali Dudovič, Wahlgren a Louis, přičemž poslední tdva jmenovaní se radovali až v poslední minutě základní hrací doby.

Po jejím uplynutí se poprvé aktivovalo pravidlo o shodném bodovém zisku a zápas šel do prodloužení. To ukončil v čase 67:47 Dudovič, který tak rozhodl o postupu Wileru.

První zápas čtvrtfinále odehrál také střešovický Tatran. Ten sice prohrával po brance Zaugga, ale dvěma góly Šindeláře utkání otočil. Ve druhé třetině sice ještě na 2:2 srovnal Hermle, ale to bylo ze strany Könizu všechno.

Na konci třetí třetiny totiž přišla gólová smršť Tatranu: v čase 58:01 se prosadil Kreysa, v poslední půlminutě pak skóroval znovu společně se Šindelářem.

Tatran tak nakonec v prvním utkání čtvrtfinále zvítězil 5:2 nad Könizem.

– BUDE DOPLNĚNO O STATISTIKY –


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Václav napsal:

    Gratuluji Wileru, nicméně před rozhodující brankou na 4:3 předcházel na Patrika Šebka faul.Já už nevím, jestli pravidla florbalu platí i pro rozhodčí. A že to u nás umí taky, tak nad tím nepochybuji. Je mi smutno,že se tím degraduje tento mladý sport.

Napsat komentář

*