Zug vyhrál také odvetné čtvrtfinále na Dubině. Foto: Pavel Netolička, IFF Zug vyhrál také odvetné čtvrtfinále na Dubině. Foto: Pavel Netolička, IFF
24. 9. 2023 Pohár mistrů (13) KOMENTÁŘŮ

Ostravské týmy v Champions Cupu končí. Kloten získal nájezdy, Zug na Dubině podruhé vyhrál

 



Semifinále Champions Cupu 2024 bude v ženské kategorii bez české účasti. Na Dubině totiž Vítkovice sice vedly nad Zugem 3:0, ale nakonec švýcarskému týmu podlehly 5:7, ve Švýcarsku pak FBC Ostrava nejprve prohrálo s Klotenem-Dietlikonem druhé utkání 1:4, aby vzápětí Švýcarky získaly postup v nájezdech. Do semifinále tak postupují Zug, Kloten-Dietlikon, Pixbo a Thorengruppen.

Vítkovice předvedly na domovské Dubině perfektní začátek a už ve třetí minutě vedly 2:0, ve 12. minutě navíc přidaly třetí branku. Podobně jako v prvním zápase, také v tom druhém se ale Zug postupně dostal do hry a ve druhé třetině sérií pěti branek zápas získal na svou stranu.

Vítkovicím sice vzápětí vystřelila naději Kubečková, ale následovaly dvě nevyužité přesilové hry, spojené s brankou Hedlund. Poslední slovo za Vítkovice měla Husková, ale Rytířky by stále potřebovaly ještě dvě branky.

To se jim při power play nepovedlo, razítko na zasloužený postup Zugu tak dala ve hře bez gólmanky Gerig.

V odlišné pozici byly hráčky FBC Ostrava. Ty v ČPP Aréně zvítězily, a tak se do Švýcarska vydaly se třemi body. Jenže Kloten-Dietlikon navázal na své představení z Ostravy, předvedl kompaktní výkon, zřejmě lepší, než se od něj očekávalo.

V průběhu celého zápasu tak vedl, za FBC se v základní hrací době prosadila pouze Vrlíková. Na základě pravidel Champions Cupu následovalo při shodném bodovém zisku prodloužení, ve kterém branka nepadla.

Rozhodnout se tak muselo v nájezdech. V první sérii se prosadily Gämperli s Kristínou Hudákovou, ve druhé pak dala rozhodující branku finská legionářka v dresu švýcarského týmu Sara Piispa.

Do semifinále Champions Cupu tak postoupila čtveřice Zug, Kloten-Dietlikon, Pixbo a Thorengruppen.

1. SC TEMPISH Vítkovice – Zug United 5:7
První utkání:
1:4, postupuje Zug United

Kloten-Dietlikon Jets – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 4:1 + 2:1 na nájezdy
Postupuje Kloten-Dietlikon Jets


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ubohost napsal:

    zase vítkovice ukázaly svůj charakter a extratřídu.. zamknout halu a nepustit hostující tým dovnitř s nutným hovorem na IFF, to ještě asi nikdo a nikdy nezažil XD styďte se, karma je zdarma!

    • Michal napsal:

      Naty, buď ráda, že jste vyhrály a nemusíš dávat najevo, že neumíš číst a orientovat se v propozicích soutěže, toho kde a kdy máš být. A už vůbec bych se tím nechlubil v kontextu domácího zápasu Zugu v jakési školní tělocvičně s otřesným video přenosem, kde se musely ve třetí třetině v půlce měnit strany, protože v povrchu byly díry.

    • Ubohost na druhou napsal:

      Ať už se stalo cokoliv, tak jako nejvetší ubohost mi příjde to, že to řešíš v komentářích pod článkem florbal.cz

  • X napsal:

    Krásné zápasy, parádní návštěvy a atmosféry jak na FBC, tak na Dubině. Bohužel managementům FBC ani Vítkovic se léto nepovedlo tak jak jejich soupeřům, kterým se povedlo výrazně posílit (Sundberg, Nieminen, Ruttiman, Řepková) a díry po odchodech Mlejnkové, Buczek či Ferenčíkové nedokázali nahradit ať už posilami a nebo, že by někdo dokázal převzít jejich role a to nakonec v klíčových chvílích rozhodlo.

    • Pravda napsal:

      To je fakt, z nějakého důvodu se jim opravdu Sundberg ani Ruttiman, nebo jim podobné, přivést nepovedlo. Čím to asi bude… nepřijdete na to sám?

  • Zensky Expert MD napsal:

    „Nez se od nej ocekavalo“ v podcastu „nad standardni vykon“ na co cumis Kloten je 5x za sebou mistr svycarska

  • Tekno napsal:

    Hrozný výkon sudích na Dubině. Nejasný metr, některá vyloženě špatná rozhodnutí a třetí třetinu už ani nestíhaly tempu hry fyzicky. Tuhle dvojici jsem navíc v lize ani loni neviděl, tak moc nechápu jak se dostala na pohár mistrů…

    • Je to jasné napsal:

      Pozitivní diskriminace, nic víc. Kdyby se odhlédlo od pohlaví a byly posuzovány čistě podle kvality a výkonnosti, podle stejného měřítka jako muži, nepískaly by ani dorostenky.
      Je ostuda, že tímto protěžováním kazí pohled na ostatní ženské rozhodčí a dělají jim medvědí službu. Měly by mít soudnost a nominace odmítat.

      • Michal napsal:

        Jednou Mlčouška odmítneš a budeš navždy odmítnutej….Né vážně, chybu vidím v těch kdo nominují na základě toho, abychom vypadali světově a absolutně neřeší kvalitu či sportovní stránku. Zajímalo by mě, jestli si ten dotyčný uvědomuje, že třeba Pohár mistrů každý z klubů v úvodním kole stojí minimálně půl milionu a za to fakt nečekají marketingové experimenty.

        • Je to jasné napsal:

          Je to tak napůl. Když se s nimi bavíš, je jim úplně jedno, že do toho týmy dávají statisíce. Jim to nestojí ani za to být trochu v kondici a stíhat hru. A nevysvětlíš jim to, protože se schovávají za to, že jim to vyčítáš jen proto, že jsou ženy. Přitom opak je pravdou, ty je posuzuješ stejně jako muže. Ale to jim nevoní, to by na sobě musely pracovat nebo si přiznat, že na to nemají.

          • Michal napsal:

            Nemám v globále nic proti určité pozitivní diskriminaci ženských rozhodčí…nebo třeba i preferovat nováčky, ale někde by to mělo mít zodpovědnou sportovní hranici, protože to fakt není o předvádění se jak jsme světoví, základ by měla být sportovní kvalita, kterou rozhodčí mohou zásadně ovlivňovat.

Napsat komentář

*