Marek Beneš byl v celé sezoně obrovským tahounem Tatranu v cestě za titulem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Marek Beneš byl v celé sezoně obrovským tahounem Tatranu v cestě za titulem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
24. 9. 2023 Pohár mistrů (2) KOMENTÁŘŮ

Tatran dal Könizu 10 branek a jako jediný český tým je v semifinále Champions Cupu

 



Jednoznačná záležitost. Florbalisté Tatranu Střešovice porazili ve druhém utkání čtvrtfinále Champions Cupu Köniz 10:2, navázali na výhru ve Švýcarsku a jsou tak jediným českým týmem, který postoupil do semifinále Champions Cupu.

Tatran vstupoval do utkání s jistotou tří bodů z prvního vzájemného utkání a do semifinále vykročil poměrně rázně: v osmé minutě totiž Ruhovo vyloučení potrestal Beneš, při následném oslabení Tatranu navíc padla druhá branka, prosadil se Kreysa a pražský tým rázem vedl 2:0.

V polovině utkání dal Švýcarům naději Zaugg, ovšem dva zásahy Tatranu na konci druhé třetiny vrátily otěže zápasu pevně na stranu českého týmu.

Třetí část už byla hodně divoká, Köniz musel logicky riskovat s hrou bez brankáře, kterou Tatran celkem čtyřikrát využil gólově, což v konečném účtování znamenalo výhru domácích 10:2 a postup do semifinále Champions Cupu, kam Tatran prošel jako jediný český zástupce v obou kategoriích.

Střešovice tak v semifinále Champions Cupu doplní Wiler, Storvreta a Falun.

Tatran Střešovice – Floorball Köniz Bern 10:2

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Tak dlouho se chodí ae džbánem pro vodu... napsal:

    Český florbal má velký problém. Jeho unie sice dělá špičkově některé věci, které jsou nadstavbou, ale na ty základní činnosti dlouhodobě kašle a vůbec jí kluby ani hráči nezajímají. O organizaci soutěží a jejich termínovkách se snad nemusíme bavit. Kluby by si to ve většině případů zorganizovaly lépe samy… O rozhodčích se toho taky už nemluvilo spoustu. Stejně to ale dopadne tak, že na pohár mistrů pošleme pár, který nedokáže napočítat do sedmi. Na nejvyšší dospělé soutěže pak musíme nominovat rozhodčí, kteří mají potíže posoudit i auty. Na nejvyšší koše či soutěže dětí (odkud vzejdou budoucí hvězdy), poté nováčky, kteří mnohdy s florbalem nemají nic společného.

    Pokud toto téma zdvihnete a vznesete nějaké dotazy k činovníkům českého florbalu, dostane se vám buď arogance, rezignovaný postoj nebo alibistické – kluby mají na starost dodávání rozhodčích. Dobře, je možné se na to vykašlat a hodit vinu na kluby. Ty ale každý rok generují desítky nových rozhodčích a kde je jim konec? Proč se každý rok shání x nováčků a stále rozhodčí nejsou? Jak s nimi český florbal pracuje, aby je vzdělal, posunul a udržel? Kolik párů vyrostlo za poslední roky?
    Nebylo by lepší tuto oblast začít financovat lépe? Lejí se finance do x sice krásných projektů, ale základy nemáme zvládnuté. Bylo by to s většími odměnami za práci na sobě lepší? Je potřeba zvednout počty rozhodčích na elitních utkáních protože nemají šanci stíhat tempo? Kluby vynakládají peněz stále více a více, sport se zkvalitňuje, lidé tomu věnují stále větší množství energie, odpovídá tomu servis svazu?

  • Komik napsal:

    Stoprocentní souhlas.

Napsat komentář

*