Florbalistky Chodova porazily Tatran Střešovice Foto: Florbal Chodov Florbalistky Chodova porazily Tatran Střešovice Foto: Florbal Chodov
25. 9. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov poráží Tatran 4:3, Třinec získal proti Bulldogs svůj první extraligový bod

 



Extraliga žen nabídla o víkendu tři utkání. V jejím šlágru porazil Chodov Tatran Střešovice 4:3 a zapsal tak první výhru v souboji týmů, které v loňském ročníku tvořily elitní čtveřici. První extraligový bod má také Třinec, který podlehl v prodloužení Bulldogs Brno. Pod novým trenérem se představilo Znojmo, které ale podlehlo Bohemians.

Alfou a omegou zápasu mezi Tatranem Střešovice a Chodovem se stala první třetina, ve které Chodov odskočil díky brankám Pláškové, Havlíčkové a Baldreichové do vedení 3:0, ze kterého těžil celý zbytek zápasu.

V něm byl sice Tatran lepším týmem, ale dokázal se dotáhnout pouze na rozdíl jedné branky, vítězný gól pak za Chodov vstřelila Janatková.

„Úplně nevím, jak to hodnotit. Mám toho odkoučováno dost a nepamatuju si, kdy bych odjížděl s Tatranu se třemi body, ale nespokojen. Těžko se tady hraje, derby jsou specifické, dnes jsme měli dobrý vstup. Ale to, co jsme předvedli v nějakých 45 minutách nemělo s tím, čím se chceme prezentovat nic společného, vyjma pár drobností. Zní to možná hrozně kriticky, ale podruhé za sebou jsme nebyli schopni připravit tým na to, aby zápas gradoval, ale naopak jsme vytěžili z dobrého vstupu do zápasu a geniální Christie v brance, jinak bychom odsud jeli zaslouženě s prázdnou, protože Tatran byl více než polovinu zápasu lepším týmem, od nás to mělo měřítko možná osmnáct minut, a to jestli vůbec,“ zlobil se vítězný trenér Ondřej Neuman.

„Jako celek se dá říct, že to dnes nebylo o nějakém hezkém florbale plném kombinací, ale spíše o tom, kdo dá přesnější dlouhý pas a kdo vyhraje souboj. Nám se extrémně nepovedl začátek zápasu, což ovlivnilo zbytek, protože jsme celý zápas dotahovali. Pro nás je to tvrdá lekce a musíme makat dál, šance na vyrovnání jsme měli, ale bohužel jsme je neproměnili,“ smutnil naopak Pavel Hudík.

Překvapení se událo v zápase mezi Bulldogs a Třincem. Extraligový nováček totiž po prohře 2:3 v prodloužení bere první bod v soutěži. Třinec navíc v základní hrací době v obou případech vedl, nicméně po šedesáti minutách svítilo na ukazateli skóre 2:2. Utkání tak šlo do prodloužení, které rozhodla v poslední minutě Bolfová.

„Byl to náročný a složitý zápas, do kterého se nám nepodařilo vstoupit tak, jak bychom potřebovali. První třetinu bych úplně vymazal, od druhé třetiny jsme začali plnit alespoň nějaké taktické věci, ale v celém zápase nás srážela šílená neproduktivita, kterou jsme díky bohu alespoň v prodloužení zlomili,“ řekl k zápasu David Titz.

„Velmi bojovný zápas, když to vezmu po třetinách, tak v první třetině jsme ještě stíhali fyzicky, takže jsme mohli hrát aktivní florbal a potom Buldočky ukázaly svou kvalitu, byly lepší jak fyzicky, tak technicky. Jejich kvalita na hřišti byla větší, to si nebudeme lhát, ale za nás zapracovalo srdce, musím říct, že tak bojovný výkon jsem od týmu dlouho neviděl a je to velká vzpruha,“ radoval se trenér Třince Šimon Laštůvka.

Třetím utkáním tohoto víkendu v rámci Extraligy žen byl souboj Bohemians a Znojma. Nováček přijel do Prahy pouze s dvanácti hráčkami do pole, zato ovšem s novým trenérem, kterým je Petr Jindra.

Nováčkovi soutěže se dařilo držet krok se soupeřem zhruba 15 minut, poté ovšem přišel výraznější propad, který se projevil také na skóre. Florbalistky Bohemians zvítězily 14:1, jediný gól Znojma vstřelila Procházková. V zápise o utkání, který nově zobrazuje také zranění hráček jsou ovšem u Znojma další dva zápisy.

Přehled výsledků 3. kola Extraligy žen

Bulldogs Brno – FBC Intevo Třinec 3:2p
branky: 6. Ema Brucháčková, 30. Veronika Machálková, 65. Liliana Bolfová – 2. Klára Portešová, 18. Adéla Šibrová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 89; zásahy brankářů: Karolína Krištofová 15 – Simona Pytlíková 32; po třetinách: 1:2, 1:0, 0:0, 1:0

FbŠ Bohemians – TJ Znojmo LAUFEN CZ 14:1
branky: 13. Michaela Urbanová, 17. Kateřina Strnadová, 19. Kateřina Bünterová, 23. Barbora Doležálková, 26. Kateřina Strnadová, 28. Michaela Urbanová, 37. Agáta Saffertová, 39. Pavlína Soukupová, 47. Barbora Špačková, 47. Natálie Bartošová, 51. Lucie Seifertová, 51. Kateřina Strnadová, 55. Anna-Marie Divišová, 60. Agáta Procházková – 51. Bára Procházková; rozhodčí: Václav Patera – Nikola Staňková; vyloučení: 1:3; využití: 2:0; diváků: 61; zásahy brankářů: Eliška Svrčková 9 – Veronika Šplíchalová 31; po třetinách: 3:0, 5:0, 6:1

PSN Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:4
branky: 34. Radka Korbelářová, 41. Lucie Krýslová, 44. Karolína Stůjová – 2. Magdaléna Plášková, 11. Marie Havlíčková, 19. Lucie Baldreichová, 39. Karolína Janatková; rozhodčí: Jan Knap – Michal Kolář; vyloučení: 1:2; využití: 2:0; diváků: 106; zásahy brankářů: Monika Šolleová -4 – Jana Christianová -3; po třetinách: 0:3, 1:1, 2:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*