Chodov a FBC Ostrava odehrají šlágr kola. Foto: Florbal Chodov Chodov a FBC Ostrava odehrají šlágr kola. Foto: Florbal Chodov
30. 9. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Chodov hostí FBC Ostrava, Vítkovice vyjíždějí na půdu Bulldogs Brno

 



Druhé kompletní kolo v řadě čeká v rychlém sledu na Extraligu žen. Nejvyšší dámská soutěž nabídne především souboje Chodova s FBC Ostrava a Bulldogs Brno s Vítkovicemi, stranou ale nemůže zůstat také souboj Liberce se Znojmem.

Program 5. kola Extraligy žen

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 14:00, SH Jižní Město

Ostravské FBC pokračuje v nabitém programu a míří na půdu Chodova. Ten před sezónou posílil a všeobecně se očekává, že po roční absenci v Superfinále bude útočit na nejvyšší příčku, právě proti Ostravě by měl ukázat svou sílu. Nicméně už v minulém týdnu neodehrál optimální duel s Tatranem, který naopak Ostrava v prodloužení porazila. Na tento šlágr se určitě vyplatí podívat.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

Bulldogs Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17:30, SH SportPoint Brno

Sobotní program bude nabitý, což platí také o zápase mezi Bulldogs Brno a Vítkovicemi. V repríze loňského čtvrtfinále budou chtít Buldočky jistě odčinit tamní nezdar, navíc už také dokázaly bodovat s Ostravou. Na druhou stranu Vítkovice při návratu do Extraligy žen ukázaly sílu a velmi rychle rozhodly utkání s Bohemians. Toto ofenzivní utkání by mohlo mimo jiné být také soubojem brankářek.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – TJ Znojmo LAUFEN CZ
Sobota, 19:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec

Crazy girls mají před sebou další výzvu v podobě souboje s nováčkem, po Třinci se představí proti Znojmu. Tomu se v týdnu podařilo trochu zkonsolidovat kádr a mohlo by tak navázat na výkon proti Židenicím z prvního zápasu. Stále ale platí, že favoritem zápasu je zkušenější Liberec, který navíc musí reagovat například také na nečekanou výhru Židenic na palubovce Olomouce.
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce za 3 body

FbŠ Bohemians – FBS Olomouc
Neděle, 13:30, SH Jižní Město

Možná nenápadný, ale také zajímavý duel. Bohemians po dvou úvodních výhrách ve čtvrtek poprvé poznaly hořkost porážky, Olomouc zase nečekaně padla s Židenicemi. Od týmu z Hané lze očekávat agresivní pojetí, bude zajímavé sledovat, jak se s ním florbalistky Bohemians vyrovnají. Náš dilčí tip? V tomto zápase by mohlo padnout dost branek.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce za 3 body

PSN Tatran Střešovice – FBC Intevo Třinec
Neděle, 14:00, STODOLA Aréna Střešovice

Střešovický Tatran bude dalším vyzyvatelem Třince, který zatím předvádí sympatické výkony, byť ne tak bodově vyjádřené, jako například v Židenicích. Proti Tatranu ho čeká další velká extraligová zkouška, ve které může jen získat cenné zkušenosti a případně bodovat, tak jako proti Bulldogs.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*