Radost Boleslavských po výhře na Tatranu. Foto: Matyáš Klápa, www.tatranflorbal.cz Radost Boleslavských po výhře na Tatranu. Foto: Matyáš Klápa, www.tatranflorbal.cz
4. 10. 2023 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Boleslav ve třetí třetině otočila duel na Tatranu a jde do čela superligy!

 



Dlouho to s Mladou Boleslaví na půdě Tatranu nevypadalo dobře. Když ve 29. minutě skóroval po střele z dálky Marek Beneš, bylo to už 4:1 pro domácí. Jenže Boleslav zapnula, začala si vytvářet šance a nakonec zvítězila v Řepích 6:4. Zisk tří bodů ji vynesl do čela tabulky.

Pět zápasů, pět výher. Ani v dohrávce 3. kola Livesport Superligy Středočeši nezaváhali, byť to dlouho na zaváhání vypadalo. Na gól Mühlfaita ze druhé minuty sice dokázal zareagovat na druhé straně Zakonov, pak ale přebral otěže Tatran. Marek Beneš z pozice obránce podnikl jeden ze svých tradičních výletů před branku soka a dal na 2:1.

Ve druhé třetině Šindelář našel skulinu na bližší tyči a o chvíli později se Marek Beneš prosadil podruhé, tentokrát po střele z větší vzdálenosti. Domácí vedli 4:1 a Boleslav nevypadala na to, že by měla sílu na obrat. Jenže pak svou hru zvedla a po slepených brankách Zoufalého, jenž do sítě dorazil volně ležící míček poté, co ho brankář Jurco nepřikryl, a Vařechy byla zpátky ve hře.

Tatran si mohl vzít dvougólový náskok zpět, ale Matěj Havlas na konci druhé části neproměnil trestné střílení. A pak přišel v závěrečném dějství diskutabilní moment. Ve 49. minutě Natov vystihl rozehrávku Meliše, Marek Beneš ho podrazil a rozhodčí odpískali nájezd. Chybující Meliš ovšem celou situaci křižoval a Natov by tedy neběžel sám na branku, nýbrž by z toho byla situace 2 na 1.

Rozhodčí si verdikt ověřili na videu, nicméně rozhodnutí nezměnili. Nájezd Jakub Bína proměnil a srovnal na 4:4. V 57. minutě Boleslavští překlopili skóre poprvé na svou stranu. Dominik Beneš vystřelil z první a míček se zatřepotal v síti. Do prázdné branky pak výhru Středočechů pojistil lobem přes celé hřiště Natov.

„Přestali jsme být dostatečně odvážní a aktivní. Něco se možná změnilo i v hlavách hráčů. Nebyli jsme dostatečně silní, abychom si vytvořili víc šancí a nějaké z nich proměnili. Tím jsme dostali soupeře do hry,“ zhodnotil duel kouč poražených Milan Fridrich. Tatran má za sebou už třetí porážku v novém ročníku, v minulé sezoně přitom neztratil ani bod.

„Je za tím víc věcí. Menší obměna v kádru, projevilo se i několik zranění z přípravy, kterou jsme neodjezdili tak, jak bychom měli. Kvůli tomu jsme dostatečně nenatrénovali. Musíme teď měsíc nebo dva využít k tomu, abychom se dostali na požadovanou úroveň, a to i za cenu toho, že v některých zápasech to bude znát,“ dodal Fridrich.

„Prvních třicet minut jsme byli hodně slabí. Nevím, čím to bylo, ale nebyli jsme dobře připravení. Musíme se z toho poučit. Druhou polovinu utkání jsme však vyhráli 5:0, konečně jsme začali hrát sebevědomě. Byl to pro nás zápas dvou rozdílných polovin,“ přiznal finský trenér Boleslavi Joonas Naava.

Dohrávka 3. kola Livesport Superligy:

Tatran Střešovice – Florbal Mladá Boleslav 4:6 (2:1, 2:2, 0:3)
Branky: 2. M. Mühlfait (Sládeček), 13. Mare. Beneš (J. Boček), 25. Šindelář (Vavroušek), 29. Mare. Beneš (Meliš) – 5. Zakonov (Tomašík), 34. Zoufalý (Gašparík), 35. Vařecha (Tomašík), 49. J. Bína (TS), 57. D. Beneš (Besta), 60. Natov (D. Beneš).


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Tonda napsal:

    Bolka oleee

  • DavidMB napsal:

    Jedině Bolka…

  • flrbl napsal:

    ten druhej nájezd dobře nesmyslnej. Faul od Beneše jasnej, ale na 2 minuty a ne na nájezd! Bylo to na vlastní půlce a mohli jít do úniku 2 na 1 a ne v brankové situaci nebo kdyby šel do zakončení. Celkově výkon slabší. Nechápu ty prostoje, kdy musí furt diskutovat o něčem s trenérama/hráčema. Trochu respektu si musí vybudovat, prostě jsem rozhodl a je to tak a jdeme hrát. Mně nebaví koukat na 2 minutové prostoje kdy se nic neděje pořád

  • Karel napsal:

    Tipsport

    • Josh napsal:

      Tam to ale „zadarmo“ není, nebo ano? Měl jsem za to, že je to podmíněno nějakou sázkou, apod.

      • mohamed napsal:

        Nebo si to prostě a jednoduše, stejně jako fotbal či hokej, najdeš na nějaké stránce, která to krade od placených vysílatelů. Tipsport je také fajn, na neověřeném účtu nic vsázet nemusíš, aby ses koukal.

  • Karel napsal:

    Bud si vsadis neco malo a obcas vyhrajes a nebo staci kdyz si dobijes za 100 kc…

Napsat komentář

*