Chodov po vítězství v televizním utkání vede Extraligu žen Foto: Florbal Chodov Chodov po vítězství v televizním utkání vede Extraligu žen Foto: Florbal Chodov
9. 10. 2023 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov vyhrál na Dubině a je první, Olomouc získala skalp hráček Tatranu

 



Televizní duel na ostravské Dubině mezi Vítkovicemi a Chodovem vyzněl ve prospěch pražského týmu, který zvítězil 6:4 a osamostatnil se na čele extraligové tabulky. Zabraly také florbalistky Olomouce, které naopak využily výhody domácího prostředí a především díky hattricku Lucie Cholinské získaly tři body nad Tatranem Střešovice.

Na utkání kola se tentokráte čekalo až do pondělí, před televizními kamerami se totiž o první místo utkaly Vítkovice s Chodovem. Rytířky měly kvalitní vstup do zápasu a po první části vedly 3:0, nevyšla jim ovšem druhá třetina, ve které čtyřikrát inkasovaly a ve třetí třetině Chodov obrat dokonal a zvítězil 6:5, vítěznou branku vstřelila Kristína Belicová.

„Po první třetině vést 3:0 a nedovést utkání ani k bodu, to je lehké umění z naší strany. Evidentně máme někde problém, který budeme muset co nejrychleji vyřešit, abychom se v sezóně zvedli a najeli opět na vítěznou vlnu,“ uvedl hlavní trenér Vítkovic Dušan Dudešek.

Jeho protějšek Ondřej Neuman naopak logicky ocenil tři body z půdy soupeře. „Bude to klišé, ale prvních dvacet minut jsme tady nebyli, hlavně nám vůbec nešly nohy. Byli jsme vláční, nehráli jsme rychle, což je proti týmu jako Vítkovice sebevražedné. Také jsme dostali lekci z produktivity, kdy jsme dostali snad z pěti vážných střel tři góly. Což je tím, že kvalita Vítkovic toto dokáže vyprodukovat. Ve druhé třetině jsme nastoupili do utkání a bylo to těžké, protože také Vítkovice měly šance, ale dokázali jsme se vrátit do zápasu. Až teprve ve třetí třetině bych řekl, že z nás na rovinu spadl takový letitý strach nebo možná zkušenost, že odsud se body vozí strašně těžko a když jsme dostali do hlavy, že na to máme, tak jsme zápas dovedli do vítězného konce. Trochu mě mrzí, že zápas neměl takovou kvalitu, jaká by asi slušela, ale je říjen a bude také odveta. Doba, kdy budou tyto týmy hrát svůj TOP je ještě daleko a já jsem za výhru moc rád s tím, že máme výkon kam posouvat,“ obsáhle hodnotil zápas.


Radost panuje jistě také v Olomouci, která si na domácí palubovce vyšlápla na Tatran Střešovice poměrem 4:2. Hattrickem se o výhru zasloužila Lucie Cholinská, Tatran se dokázal prosadit až ve třetí části, kdy ale Cholinská opět našla odpověď. „Konečně si můžeme s trenérkou odškrtnout další kolonku na seznamu, který jsme měli, když jsme k týmu přicházeli, a to porazit tým z TOP4. Tři roky jsme na to čekali a jsem rád, že jsme to dokázali výkonem, který nebyl náhodný. Zápas byl vyrovnaný, hrál se nahoru-dolů, byli jsme lepší v proměňování šancí. Je to další motivace k další práci a myslím si, že holky mají pořád velký potenciál a je třeba to z nich dostat. Je to odrazový můstek k tomu, abychom se posouvali dál a dál,“ radoval se kouč Olomouce Radek Řehák.

Liberec zabral v pravý čas a ze Židenic si odvezl tři body. Fakticky se rozhodlo v úvodu druhé třetiny, kdy během padesáti sekund třikrát skóroval a dokázal tak převrátit po nepovedené první části zápas na svou stranu. „Začátek zápasu byl trochu nervózní, ale jinak vyrovnané utkání, které asi skončilo tak, jak mělo. Druhá třetina, do té jsme měli velmi dobrý vstup a utkání se zde lámalo, ale měl bych o tom ještě lepší představu. Občas tam bylo takové až moc zbrklé rozhodování,“ řekl trenér Liberce Vojtěch Rondoš.

Poslední sobotní utkání pak přineslo výhru Bulldogs Brno nad Bohemians se skóre 6:4. Utkání bylo vyrovnané a rozhodovalo se v samotném závěru, nicméně pražský tým nakonec na soupeřky z Brna nestačil.

Roli jednoznačného favorita potvrdily florbalistky FBC Ostrava, které dokázaly zvítězit ve Znojmě poměrem 13:2, extraligový nováček se ale dvě třetiny poměrně držel, což úplně neodráží fakt, že ve třetí části, kde se projevila obecně větší vyspělost Ostravy také dvakrát skóroval.

Přehled utkání 6. kola Extraligy žen

TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 2:13
branky: 41. Bára Procházková, 46. Marie Bartušková – 8. Nikola Chalupová, 17. Anna Včelná, 21. Kristina Hudáková, 31. Pavlína Bačová, 38. Malwina Zagórska, 40. Pavlína Bačová, 43. Adriana Středulová, 49. Denisa Kotzurová, 50. Pavlína Bačová, 55. Linda Pudišová, 57. Denisa Kotzurová, 60. Linda Pudišová, 60. Terezie Gálová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 3:1; využití: 0:3; diváků: 205; zásahy brankářů: Veronika Šplíchalová 30 – Magdaléna Hrišková 5; po třetinách: 0:2, 0:4, 2:7

K1 Florbal Židenice – Crazy girls FBC Liberec 4:8
branky: 9. Monika Jahodová, 10. Natálie Janečková, 51. Petra Bílá, 57. Viktorie Fuchsová – 20. Veronika Šmídková, 21. Karolína Nováková, 21. Karolína Klubalová, 21. Markéta Valešová, 24. Karolína Klubalová, 29. Kristýna Rondošová, 42. Karolína Klubalová, 52. Karolína Klubalová; rozhodčí: Tomáš Humeňanský – Michal Minařík; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 78; zásahy brankářů: Alena Večeřová 16 – Aneta Fryčová 17; po třetinách: 2:1, 0:5, 2:2

FbŠ Bohemians – Bulldogs Brno 4:6
branky: 4. Barbora Špačková, 34. Natálie Bartošová, 52. Kateřina Strnadová, 60. Lucie Veselá – 19. Marie Jirková, 29. Veronika Stuchlíková, 33. Kristýna Černá, 46. Anna Brucháčková, 51. Markéta Vlčková, 57. Ema Brucháčková; rozhodčí: David Kytler – Lukáš Žofka; vyloučení: 1:6; využití: 1:1; diváků: 76; zásahy brankářů: Eliška Svrčková 21 – Martina Franková 21; po třetinách: 1:1, 1:2, 2:3

FBS Olomouc – PSN Tatran Střešovice 4:2
branky: 4. Lucie Cholinská, 9. Zuzana Kuchařová, 39. Lucie Cholinská, 60. Lucie Cholinská – 47. Mariana Býčková, 60. Karolína Bláhová; rozhodčí: Tomáš Fuciman – Jan Galuszka; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 72; zásahy brankářů: Klára Hodulíková 25 – Monika Šolleová 18; po třetinách: 2:0, 1:0, 1:2

1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:6
branky: 16. Barbora Husková, 18. Eliška Planková, 19. Michaela Kubečková, 26. Vendula Maroszová, 58. Barbora Husková – 25. Magdaléna Plášková, 27. Karolína Janatková, 32. Eliška Chudá, 39. Vendula Štolbová, 45. Barbora Vávrová, 54. Kristína Belicová; rozhodčí: Libor Gavlas – Martin Petřík; vyloučení: 2:3; využití: 0:1; diváků: 92; zásahy brankářů: Nikola Příleská 20 – Jana Christianová 9; po třetinách: 3:0, 1:4, 1:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kondice? napsal:

    1. pohár mistrů, Vítky odejdou v druhé půlce zápasu. 2. pohár mistrů stejně. Zápas s Chodovem opět. Pár týdnů po přípravě. Neměly by razantně řešit kondičáka? TK je to na tobě.

Napsat komentář

*