Lenka Remešová opouští Židenice a míří do Täby. Foto: Swiss unihockey Lenka Remešová opouští Židenice a míří do Täby. Foto: Swiss unihockey
10. 10. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Remešová vychytala výhru Lundu, Täby vyhrálo počtvrté v řadě

 



Další ligový týden je odehrán také v rámci zahraničních ženských soutěží. Dařilo se Lence Remešové, která vychytala výhru Lundu, počtvrté vyhrálo také Täby Karolíny Suché. Ve Švýcarsku pokračuje vítězná série Zugu, dařilo se také Riders, kde hrají tři české florbalistky.

Švédsko

Lenka Remešová dostala podruhé šanci v brance Lundu a podruhé z toho byla výhra. Lund porazil Falun 4:2 a česká gólmanka dlouho útočila na vychytanou nulu, první branku inkasovala až v 54. minutě.

Čisté konto naopak udrželo Endre Nely Jirákové, které porazilo Warberg 3:0 a je třetí, o bod před dvojicí Lund – Täby. Druhý jmenovaný tým totiž zapsal čtvrtou výhru v řadě a porazil Malmö 4:2, Karolína Suchá zapsala jednu asistenci při čtvrtém gólu svého týmu.

Jednu asistenci zapsala také Eliška Krupnová, její Pixbo neztratilo body ani proti nováčkovi – celku Lockerud Mariestad a zvítězilo 11:2.

Těžkou porážku naopak musel přijmout další nováček z Mory, tým Vanessy Rebeccy Keprtové. Ten prohrál 1:6 s dosud poslední Åkersbergou. Nedaří se nadále Kalmaru, kterému nepomohla ani branka Dominiky Buczek a první asistence Alžbety Ďuríkové v sezóně: Kalmarsund podlehl Rönnby 4:7 a klesl na předposlední místo.

Tabulka švédské ženské nejvyšší soutěže ; Zdroj: Livesport.cz

 

Švýcarsko

Švýcarská nejvyšší soutěž byla o víkendu ve znamení několika českých soubojů. Zug porazil Oberland poměrem 10:3, jednu branku poraženého týmu dala Nikol Pekárková, za vítězky měla Denisa Ratajová bilanci 1+1 a jednu branku dala také Martina Řepková.

Hanka Lacková zapsala dvě asistence v utkání Laupenu s Churem, z vítězství 5:4 po prodloužení se ale radovaly Češky v dresu Churu, za který jednou asistovala Eliška Trojánková.

Česká trojice Poláková – Bachratá – Loudová se pak v dresu Riders raduje z výhry po nájezdech nad Zollbrückem Kristýny Lechnerové.

Tabulka švýcarské nejvyšší soutěže ; Zdroj: Livesport.cz

Finsko

Ve Finsku se SB-Pro utkalo s dosud vedoucím týmem SaiPa a prohrálo 1:3. S ohledem na výhru AIF tak kleslo na předposlední jedenáctou pozici, získalo dosud pouze tři body ze šesti utkání.

Tabulka finské ženské F-Liigy ; Zdroj: Livesport.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*