Jakub Seibert bude nově nastupovat za Českou Lípu. Foto: Florbal Mladá Boleslav Jakub Seibert bude nově nastupovat za Českou Lípu. Foto: Florbal Mladá Boleslav
13. 10. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Seibert přestupuje do České Lípy

 



Dvacetiletý obránce Jakub Seibert přestupuje z Mladé Boleslavi do České Lípy. Zároveň bude pokračovat jeho střídavý start v prvoligovém klubu Orka Čelákovice.

Seibert v uplynulém ročníku Livesport Superligy nasbíral v 25 startech pět gólů a tři asistence. V aktuálním ročníku se na soupisce středočeského klubu objevil čtyřikrát. „Kuba v našem prostředí vyrostl v dospělého hráče, který může aspirovat na superligovou úroveň. V konkurenci našeho elitního týmu – ať už jeho zkušených tahounů či talentovaných mladíků – si v očích trenérů nevybojoval dostatek prostoru, aby jeho růst mohl pokračovat. Proto jsme se nyní rychle a v zájmu Jakubovy kariéry dohodli s Českou Lípou, pro což byl mimo jiné příznivý vstup Štěpána Motejzíka, který působí na různých pozicích v obou klubech,“ osvětlil okolnosti přesunu mladého obránce generální manažer Mladé Boleslav Tomáš Pacák.

Jakub Seibert, nová posila českolipského týmu. Foto: FBC Česká Lípa

Jakub Seibert, nová posila českolipského týmu. Foto: FBC Česká Lípa

„V Bolce jsem si prošel cestu z dorostu až mezi dospělé. Vážím si toho, že jsme v minulé sezoně získali bronz na Poháru mistrů. Taky budu vzpomínat na všechny zážitky s klukama. Věřím, že s některými z nich se budu vídat i nadále a čeká nás taky soupeření v lize. Do České Lípy se těším, protože je to pro mě nová výzva v novém prostředí,“ dodal k přesunu sám Seibert.

Dvacetiletý rodák z Frýdku-Místku florbalově vyrůstal ve Vítkovicích, kde působil napříč různými mládežnickými kategoriemi. Před nástupem do juniorů ovšem změnil působiště a přesunul se do Mladé Boleslavi. Zde působil v juniorce tři sezony, byť některé jejich části byly poznamenány pandemií koronaviru. „Příchod Jakuba Seiberta zapadá do naší koncepce postupného omlazování kádru. Kuba k nám jako univerzál velmi dobře zapadne a zkvalitní konkurenci v našem týmu. Díky jeho zkušenostem v Mladé Boleslavi, kde pracoval ve špičkovém prostředí a odehrál například i zápasy v Poháru mistrů, od něj očekáváme zajímavý herní přínos,“ uvedl českolipský klub na svém webu.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*