Vítkovice zvolily pro semifinále Tatran Střešovice. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Vítkovice zvolily pro semifinále Tatran Střešovice. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
13. 10. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Vítkovice jedou na Tatran, Liberec vyzve Olomouc a FBC čekají dva zápasy

 



Celkem šest zápasů nabídne v krátkém sledu Extraliga žen. Kromě klasického kola se totiž bude dohrávat také zápas mezi Bohemians a FBC Ostrava, který byl odložen kvůli Champions Cupu a odehraje se v Hořovicích. Vítkovice zamíří v sobotu na Tatran, Liberec se utká s Olomoucí

Víkendový program Extraligy žen

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FBC Intevo Třinec
Pátek, 19:30, ČPP Aréna Ostrava
První ze dvou víkendových utkání FBC Ostrava je soubojem proti nováčkovi soutěže, který ale například proti Bulldogs vystrčil růžky. Ostravanky se tak musí mít na pozoru a připravit se na srdnatý přístup soupeře, postupem času by ale na hřišti měly ukázat svou větší florbalovou kvalitu.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC za 3 body

PSN Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17:00, STODOLA Aréna Střešovice
Repríza loňského semifinále, nutno podotknout, že Tatran byl jediným týmem, který Vítkovice v loňském extraligovém ročníku porazil. Nicméně nyní jdou do utkání oba týmy po porážkách, Tatran podlehl Olomuci a Vítkovice zase Chodovu. Tento zápas může být pro týmy klíčový, kdo zvítězí, mohl by se naladit na delší vítěznou vlnu.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

FbŠ Bohemians – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 18:00, SH Hořovice
Hořovice uvidí výjezdní utkání Bohemians s FBC Ostrava. Ostravský tým bude mít za sebou zápas s Třincem, Bohemians zase již na začátku sezóny ukázali, že se nebojí ani velkých soupeřů. Utkání má favorita v ostravském týmu, který by znovu měl potvrdit svou větší kvalitu.

Bulldogs Brno – K1 Florbal Židenice
Sobota, 18:30, SH SportPoint Brno
Brněnské derby bude mít po roce opět jistě co nabídnout, naposledy se oba týmy utkaly o udržení v Extralize žen a tehdy poměrně senzačně sestoupily Židenice. Ty do zápasu nepůjdou jako favorit ani nyní, Bulldogs se v rámci svého rozmachu etablovaly jako stabilní tým druhého extraligového sledu, za elitní čtveřicí soutěže.
Tip Florbal.cz: Výhra Bulldogs za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – TJ Znojmo LAUFEN CZ
Sobota, 19:00, SH Jižní Město

Druhá těžká zkouška v řadě pro Znojmo, které se po ostravském FBC postaví také Chodovu. Ten je rozjetý, navíc se osamostatnil na prvním místě. Pro hráčky extraligového nováčka se jistě bude jednat především o velkou zkušenost, ze které budou moci těžit do budoucna. Favorit utkání je v tomto případě zřejmý.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – FBS Olomouc
Sobota, 20:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec

Na závěr sobotního programu, který uzavře také víkendovou Extraligu žen, se utkají dva nepříjemné a aktivní týmy proti sobě: Liberec a Olomouc. Lze tedy očekávat hodně ofenzivní pojetí utkání, náš dílčí tip je, že padne více než 12 branek. Olomouc současně dostane naplnit vizi Lucie Cholinské, protože do zápasu jde jako favorit, na druhou stranu Liberec teď pro sebe zvládl klíčové zápasy, které potřeboval a může hrát poměrně v klidu.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*