Foto: Florbal Chodov, Český florbal Ivan Pergler gólem pomohl k senzační výhře SKV nad Chodovem. Foto: Florbal Chodov, Český florbal
15. 10. 2023 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady vítězí na půdě Chodova, Sparta uštědřila Mladé Boleslavi první prohru

 



Je za námi další víkend plný zápasů Livesport Superligy. Vinohrady vyhrály pražské derby s Chodovem, Sparta zvládla jako první tým letošní sezony porazit Mladou Boleslav a Vítkovice pohodlně zvítězily proti Ostravě.

Jediný páteční zápas se odehrál na půdě Pardubic, kam přijeli změřit síly FbŠ Bohemians. První v zápase se prosadil Jaroslav Petrák a poslal hosty do vedení. Domácí Sokoli ovšem brzy na to skóre vyrovnali, konkrétně se trefil Přemek Pakosta. Bohemians si ale brzy své vedení vzali zpět. Po první třetině hosté vedli 3:4 a svého vedení se již do konce utkání nevzdali. Naopak v poslední třetině ještě přidali řadu gólů a zápas skončil za stavu 5:11 pro hosty.

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Sobota se nesla ve znamení pražského derby mezi Florbalem Chodov a Sokolem Královské Vinohrady. Na první gól diváci čekali téměř patnáct minut, kdy se prosadil domácí Tomáš Sýkora. Branku do šatny poté vstřelil půl minuty před koncem třetiny Ivan Pergler a zařídil tak vyrovnané skóre. Následovaly dvě třetiny, které obě vyhráli hosté 1:2. Překvapivě tak odváželi z Jižního Města tři body za konečného stavu 3:5 a Chodov si připsal první prohru v letošní sezoně.

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Nedělní šňůru zápasů odstartoval souboj mezi Libercem a Black Angels. První třetina utkání jasně patřila domácím. Ti stihli nasázet do branky hostů hned čtyři branky. Druhá třetina zase patřila Black Angels, kteří vstřelili též čtyři branky, Liberec ovšem dokázal jednou brankou odpovědět. Třetí třetina skončila nerozhodně 2:2 a s jednobrankovým vedením tak domácí Liberec utkání vyhrál 7:6.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

V dalším zápase se střetli Butchis proti Tatranu Střešovice. Hosté se nováčkem Superligy zaskočit nenechali. Na první gól Tatranu sice zvládli Butchis reagovat a Erik Papež vystřelil domácím remízový stav, Tatran si ale brzy vzal vedení zpět. Osudová pro domácí byla poslední třetina, kdy Tatran odskočil na rozdíl šesti branek a utkání tak vyhrál s konečným skóre 4:10.

Foto: Butchis, Český florbal

Následoval souboj Vítkovic s Ostravou. V první třetině derby se prosadil Lukáš Fukala, který poslal domácí Vítkovice do vedení. V následných dvou třetinách domácí přidali v každé po čtyřech brankách. Ostrava se na gólovou odpověď nezmohla a zápas tak po naprosté dominanci 1. SC skončil s vysokým rozdílem 9:0.

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Předposlední utkání nedělního večera se konalo v Karlových Varech, kam dorazila Česká Lípa. Hosté se prosadili již chvíli po začátku z hole Ladislava Pekárka. Domácí sice minutu na to vyrovnali, tým z České Lípy ovšem převzal zpět otěže a o první přestávce vedl 1:6. Zbytek utkání si vedení navyšoval a i přes snižování ze strany domácích zvítězili hosté s konečným skóre 3:8.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Víkendový souhrn zakončíme zápasem Sparty Praha proti Mladé Boleslavi. Mnohem lépe do první třetiny vstoupili domácí Pražané, kteří si stihli vytvořit tří gólový náskok. I ve druhé třetině hosty gólově překonali. Mladá Boleslav stihla pouze snížit na stav 6:2. V poslední třetině hosté snižovali stav, ale Sparta si vedení udržela a hosté si tak vezou domů první prohru sezony. Konečný stav činil 6:4.

Foto: Vladimír Hodac, Český florbal

Výsledky víkendových utkání 7. kola Livesport Superligy:

Sokoli Pardubice – FbŠ Bohemians 5:11 (3:4, 0:1, 2:6)
Branky a nahrávky: 3. Pakosta (Žáček), 10. M. Bína (Kaluža), 11. Polis, 42. Polis (Zajíček), 55. Pakosta (Žáček) – 2. P. Šebek (J. Petrák), 7. Řehoř (Gajdoš), 7. K. Petrák (Kvasnica), 8. Zezulka (P. Šebek), 33. Kvasnica (J. Petrák), 41. T. Trnka (Kvasnica), 44. K. Petrák (Kawulok), 50. Batkovič (Grézl), 51. Kvasnica (Malič), 53. Malič (Kvasnica), 58. Řehoř (Gajdoš).

Florbal Chodov – TJ Sokol Královské Vinohrady 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Sýkora (Ondrušek), 29. Vávra (Komárek), 49. Matoušek (Ondrušek) – 20. Pergler (Z. Stuchlík), 24. Plíhal (Araks), 33. Z. Stuchlík (Keller), 42. Keller (T. Gärtner), 44. Plíhal (Ja. Procházka).

FBC Liberec – Black Angels 7:6 (4:0, 1:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 3. Dolejš (Ferdan), 11. Mádlo (Rozkovec), 15. Dolejš (Wiener), 20. Velc (F. Kučera), 29. Kopecký (Smutný), 45. Ferdan (Faksa), 58. Smutný (Wiener) – 24. Ludvík (Bouček), 27. Renčín, 33. Renčín (M. Burian), 40. Renčín (Hromada), 49. M. Boček (Fryš), 56. M. Burian.

Butchis – Tatran Střešovice 4:10 (1:2, 1:2, 2:6)
Branky a nahrávky: 11. Papež (Čejka), 35. P. Novotný (Papež), 49. Václavík (P. Novotný), 56. Novák (P. Novotný) – 9. Šimek (Kún), 18. Tlapák (Sládeček), 26. A. Kučera (Čelakovský), 28. Mare. Beneš (TS), 42. Havlas (Šimek), 43. Kolísko (Sládeček), 50. Šimek (Tlapák), 51. Kún (T. Hanák), 52. Šindelář (Čelakovský), 56. Kolísko (Tlapák).

1. SC Vítkovice – FBC Ostrava 9:0 (1:0, 4:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 11. Fukala (M. Gattnar), 24. Pažák (Hubálek), 26. Zubek (Matejčík), 28. L. Hájek (Matejčík), 34. M. Gattnar (Sidunov), 48. Matejčík (Hubálek), 52. A. Šmíd (R. Gattnar), 52. Fukala (M. Gattnar), 54. Šindler (Hatala).

FB Karlovy Vary – FBC Česká Lípa 3:8 (1:6, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Hozman (Péc), 54. Péc, 54. M. Klápa (Strachota) – 4. Pekárek (Seibert), 7. Vavruška (Štěrba), 10. Pšenička (Křenek), 10. Krajcigr (Pekárek), 14. Krajcigr (Vavruška), 19. Slaný (Vavruška), 31. Pekárek (Kopič), 46. Seibert (Pekárek).

Sparta Praha – Florbal Mladá Boleslav 6:4 (3:0, 3:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Košir (Krbec), 15. Mat. Čermák (Juha), 20. Curney (Zouzal), 25. Peška, 32. Krbec (Košir), 34. Krbec (Curney) – 23. D. Šebek (Sládek), 38. J. Bína (Zakonov), 50. Suchánek (Natov), 56. Gašparík (Suchánek).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Tomáš Hezký napsal:

    FBC dejte si Bindera do satny jako zaves, pruvan ne-pruvan porad bude foukat.

  • ADALBERT napsal:

    Jsem rád, že všechny týmy už prohrály a nebude to tak jednoznačné jako vloni. Ikdyž prohru boleslavi se spartou jsem fakt nečekal…s týmem co mají jsem očekával absolutní hegemonii v celé základní části a vyhoření v semíčku 😀 SKV stejné překvapení jako minulý týden Lípa. Jsem za tyhle divný výsledky rád, aspoň mě to donutí přestat sázet 😀

  • DavidMB napsal:

    Bolka nevadí a jedem dál…

Napsat komentář

*