Juniorky berou dva body za výhru nad Finskem. Foto: Český florbal Juniorky berou dva body za výhru nad Finskem. Foto: Český florbal
20. 10. 2023 Reprezentace juniorek (1) KOMENTÁŘŮ

Juniorky berou po divokém utkání s Finskem dva body za výhru v nájezdech

 



České juniorky odehrály ve finském Turku své první utkání na rozšířeném ženském turnaji série EuroFloorball Tour. V divokém zápase s domácím týmem padlo v základní hrací době 14 branek, rozdělených rovnoměrně mezi oba týmy, o vítězkách tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých vystřelila českou výhru Sofie Gocová.

Finky do utkání vstoupily lépe a vedly, Češky ale během 16. – 20. minuty otočily vývoj střetnutí. To pokračovalo velmi ofenzivně také ve druhé třetině, když nejdříve Parvainen snížila, na což odpověděla Břeská.

Následovala ale finská nejpovedenější pasáž, kdy během jedné minuty a padesáti sekund třikrát skórovaly, na 5:5 upravila ještě před druhou přestávkou Baldreichová.

Ve třetí třetině šly nejprve do vedení Češky ve 45. minutě, Finkám se ale znovu povedlo skóre otočit, na konečných 7:7 tak srovnávala 39 sekund před koncem Gocová.

Stejná hráčka následně rozhodla trestná střílení. V první sérii se totiž trefily Granlund s Klubalovou, ve druhé už ovšem pouze Gocová, protože neproměnila Rinne a ve třetí sérii už přišlo pouze na neúspěšný nájezd Holopainen.

Finsko WU19 – Česko WU19 7:8pn
branky: 5. Milla Granlund, 27. Tanja Parviainen, 35. Bea Taipale, 36. Pinja Suhonen, 37. Bea Taipale, 53. Nowa Veteläinen Lindgren, 54. Tanja Parviainen – 16. Lucie Baldreichová, 19. Anna Sigmundová, 20. Karolína Lískovcová, 30. Andrea Břeská, 39. Lucie Baldreichová, 45. Lucie Baldreichová, 60. Sofie Gocová, N Sofie Gocová; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 205; zásahy brankářů: Julia Saarinen 25 – Veronika Novotná 11, Eliška Svrčková 2; po třetinách: 1:3, 4:2, 2:2, 0:0

Sestava Česka: Novotná (41. Švrčková) – Machálková, Matýsková, Fáčková, Gocová, A. Sigmundová, Hlaviznová, Kubalčíková, Jirásková – Fuchsová, Zerzánová, Štekerová – Klubalová, Baldreichová, Břeská – Lískovcová, Lovišková, Sikorová – Skoková


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Karel napsal:

    Co jsem tak koukal na sestřih, tak když do příštího zápasu postavíme do brány gólmanku a ne recepční z hotelu a následně uklízečku z haly, tak je můžeme v suchým triku přejet 8:1/2.
    Jinak bravo, ofenzivně super!

Napsat komentář

*