Michal Jedlička na lavičce Slovenska. Foto: Floorball Frames Michal Jedlička na lavičce Slovenska. Foto: Floorball Frames
20. 10. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Michal Jedlička: Dvě výhry beru, atraktivitu formátu 3×15 určí oba týmy, hrát se ale musí 3×20

 



Společně s turnajem série EuroFloorball Tour ve finském Turku probíhá také turnaj Six Nations Floorball Challenge ve slovenské Banské Bystrici. Hlavní trenér Slovenska Michal Jedlička na úvod turnaje zapsal se svými hráčkami dvě výhry, když dokázali porazit Lotyšsko a Norsko. Při zhodnocení prvního dne přišla řeč také na hrací čas 3×15.

První den turnaje přinesl Slovenkám dvě vítězství nad Lotyšskem a Norskem. „Hodnotím je pozitivně, vyhráli jsme oba dva, navíc proti Lotyšsku to byla historická výhra, kdy jsme dali 11 branek za hrací čas 3×15, to je hodně pozitivní. Celý ten zápas byl z naší strany perfektně odehraný, měli jsme dobré nasazení, možná jsme mohli dostat o dva góly méně. Lotyšky pak šly v nějaké desáté minutě třetí třetiny do šesti, to nám trochu zkazilo obraz hry, ačkoliv jsme pořád napadali a do prázdné branky měli nějaké tři, čtyři šance, ale dostali jsme jeden hloupý gól, kdy jsme podcenili bránění,“ řekl k prvnímu zápasu.

Odpolední zápas s Norskem měl rozdílnou dynamiku. „S Norskem to byl vlažnější začátek, první třetina nebyla podle mého gusta, ale postupem času ve druhé a třetí třetině jsme hráli poměrně dobře, vytvářeli jsme si spoustu šancí a dostali se až do stavu 4:1, na koni. Poté ale přišly zbytečné ztráty a soupeře jsme dostali na koně. Holky ale pak ukázaly, že jsou dobré a zkušeně odskočily, navíc na konci byla dvojka pro Norsko, takže nemohlo do šesti. Teď se musíme podívat na video a zítra být ještě lepší,“ plánoval.

Turnaj se hraje na 3×15 minut, všechny týmy odehrají v úvodních dvou dnech dva zápasy za den. „Optimální to úplně není, nemám to moc rád, ale na tomto turnaji to jinak nejde, naopak je to super. Dva zápasy denně na 3×20 hrát nemůžete, riskujete zranění hráček. Takže na tomto turnaji ano, ale jinak, kvalifikace a šampionáty musíme hrát 3×20 jako v hokeji,“ má jasno český trenér.

Budoucnost florbalu je ale prý ve hře na 3 x 20 minut. „Někdo pořád tvrdí, že to není atraktivní, je to atraktivní přesně tak, jak moc atraktivní to udělají ty týmy. Pokud se někdo jako jouda postaví na půlku a jenom brání, tak OK, ovoce to asi nese a asi na tom body udělá, ale pokud se má florbal posouvat, tak musí být k vidění atraktivní florbal, góly, šance, souboje. Pak i 3×20 bude atraktivní,“ uzavřel Michal Jedlička.

Přehled výsledků 1. dne turnaje Six Nations Floorball Challenge
Slovensko – Lotyšsko 11:4
Dánsko – Polsko 2:4
Německo – Norsko 2:8
Lotyšsko – Dánsko 4:3pn.
Slovensko – Norsko 6:4
Polsko – Německo 7:6


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*