Michal Jedlička hodnotil turnaj v Banské Bystrici kladně. Foto: Floorball Frames Michal Jedlička hodnotil turnaj v Banské Bystrici kladně. Foto: Floorball Frames
21. 10. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Jedlička: Turnaj hodnotím pozitivně, klíčem bude kondice. Zápasu s Polskem je škoda

 



Slovenky splnily na domácím turnaji Six Nations Floorball Challenge v Banské Bystrici roli favorita a ve všech čtyřech odehraných zápasech zvítězily. Trenér Michal Jedlička litoval zrušeného utkání s Polskem, na druhou stranu ale také chválil hru svých svěřenkyň.

Čtyři zápasy přinesly čtyři vítězství, Slovenky splnily roli favorita turnaje. „Hodnotím to pozitivně, všechny zápasy jsme vyhráli, hráli jsme poměrně dobrý florbal, byli jsme aktivní a dali jsme spoustu gólů. Co se soupeřů týče, tak byl to druhý sled, ale to jsme před turnajem věděli. Dánsko bych řekl, že šlo trošku nahoru, Německo šlo poměrně dost nahoru a nám to ukázalo, že musíme makat na fyzičce, dynamice, prostě na kondici. Bez kondice se na šampionátu uspět nedá,“ pronesl.

Největším překvapením byly výkony Německa, kterému turnaj vyloženě vyšel a po letech na sestupné trajektorii ukázaly progres. „Mají nové trenéry, asi i nějaké eura, takže se to posouvá. Určitě jdou dobrým směrem, proti nám hráli dobře, měli šance a mohli dát na 1:1, pak by to bylo těžší, ale nakonec jsme ukázali naši kvalitu, vytvořili si šance, dali góly a zápas v poklidu dohráli,“ hodnotil český trenér.

Ten se ovšem nedočkal předpokládaného vrcholu turnaje, tedy souboje mezi Slovenskem a Polskem, protože Polky z turnaje po pátku odstoupily. „Samozřejmě je to velká škoda, vnímám to jako problém. Polky se přibližují TOP 4, stejně tak jako my, se o to snažíme společně. Jejich první lajna je dobrá a určitě by nás prověřili,“ litoval Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*