Češky v posledním utkání na EFT ve Finsku podlehly Švýcarsku. Foto: Český florbal Češky v posledním utkání na EFT ve Finsku podlehly Švýcarsku. Foto: Český florbal
22. 10. 2023 Reprezentace žen (5) KOMENTÁŘŮ

Poslední příprava před šampionátem nevyšla, Češky podlehly Švýcarsku 2:4

 



Česká ženská reprezentace odehrála třetí a poslední utkání na turnaji série EuroFloorball Tour ve finském Turku, který je současně herní generálkou na prosincový světový šampionát v Singapuru. Švýcarsku v tomto utkání podlehla 2:4, když jedinou českou úspěšnou střelkyní byla Anna Brucháčková.

Poslední utkání na turnaji se Češkám příliš nepodařilo. Na místě je říct, že Švýcarsko bylo v utkání lepší, aktivnější a vyhrálo zaslouženě. Už v první třetině bylo aktivní a šlo do vedení, když se ze střední vzdálenosti prosadila v páté minutě Spichiger. Byla to jediná branka první třetiny, ačkoliv za Šolleovou ještě v jednom případě zvonila tyč.

Obraz hry byl podobný také ve druhé třetině, ve 24. minutě využila přesilovou hru Stettler, což se předtím ještě v první třetině Češkám nepovedlo. Zhruba v polovině základní hrací doby to vypadalo na to, že hra se začíná překlápět na českou stranu, ovšem přišel třetí švýcarský gól v čase 33:01 od Bertini.

Až zhruba dvě minuty poté se poprvé radovala také česká strana, svou aktivitou získala míček Brucháčková a umístěnou ranou nedala Heini šanci.

Další branky se diváci v Turku dočkali až 54. minutě, znovu se prosadila Spichiger, Češkám navíc boj alespoň o remízu zkomplikovalo zranění v obličeji Řepkové, kterou v pádu zasáhla hokejkou Berger.

Nakonec se povedlo ustanovit závěrečný tlak, ale jedinou a poslední branku z něj vytěžila Kubečková.

Češky tak Švýcarsku podlehly 2:4 a Turku opouští bez vítězství.

Švýcarsko W – Česko W 4:2
branky: 5. Nathalie Spichiger, 24. Céline Stettler, 34. Chiara Bertini, 54. Nathalie Spichiger – 35. Anna Brucháčková, 57. Michaela Kubečková; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; zásahy brankářů: Lara Heini ? – Monika Šolleová ?; po třetinách: 1:0, 2:1, 1:1

Česko: Šolleová – Ratajová, Jiráková, Beránková, Staňková, Plášková, Šupáková, Lechnerová, Mechlová – Řepková, Krupnová, Brucháčková – Trojánková, Kubečková, Maroszová – Chudá, Suchá, Želízková – Keprtová. Hlavní trenér: Lukáš Procházka


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Dudacek napsal:

    Tak jiráková včera kapitánka a dnes nehrála?

  • Kalich čistého vína napsal:

    Hrůzostrašná generálka. Realizační tým by se mohl učit od juniorek, jak se připravit na konkretního soupeře. Výkon hráček neměl repre paramatery (krom Brucháčkové a Christiánové). Nejvíce zarážející je to, že v druhých třetinách vypadaly unaveně, což potvrzuje i skóre z druhých třetin (2:8). Pak už se zápasy spíš dohrávaly. Snad se jim povede ještě něco změnit během krátké doby, ale tomuto týmu, vč. realizáku, na medaili moc nevěřím.

  • Pan M. napsal:

    Podle rozhovorů hlavně zkoušeli nové věci a jejich esa chtějí vytáhnout až na MS, tak jsem zvědav… 🙂

    • Kritik napsal:

      Podle rozhovorů, kolik takových rozhovorů po každém zápase bylo? Musím podotknout , že jsem neviděl ani jeden zápas , ale při pohledu na statistiky je něco špatně, stačí se podívat na počet střel, 17 proti finkam, 16 proti švédkám, poslední zápas ani neudávají. Neboli z 33 střel 5 branek, my dostaneme ze 41 střel 13 branek. Zápas česko finsko 14:17 na střely , výsledek 6:3 . Prouktivita i obrana s golmankou špatně.
      A jaké esa vytáhnou, to bude nový tým?
      Samozřejmě jim preji z MS cený kov ale ruku na srdce,
      pořád stejné, můžeme porazit kohokoli ale ne porážet…pokud se to nějak nesejde bude to těžké.

      • Re: napsal:

        Mít něco tajně nachystaného na závěrečný turnaj, to je v pořádku. Mluvit o tom pořád dokola, aby to všichni věděli, to není v pořádku. Využívat to jako omluvu pro to, proč hrajeme špatně, je hodně v nepořádku. Přichází závěrečná fáze, Procházkova oblíbená chvíle na další selhání v rozhodujících zápasech.

Napsat komentář

*