Vítkovice vyhrály na Bohemians 9:5. Foto: FbŠ Bohemians Vítkovice vyhrály na Bohemians 9:5. Foto: FbŠ Bohemians
23. 10. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Drtivý finiš Vítkovic přinesl Ostravanům 3 body, dotáhli se na první Chodov

 



Televizní utkání mezi Bohemians a Vítkovicemi přineslo drtivý závěr ostravského týmu, který zvrátil nepříznivě se vyvíjející zápas a po výhře 9:5 se bodově dotáhl na vedoucí Chodov, rovněž Vítkovice nyní mají 20 bodů. Vítkovice současně zůstaly jediným týmem Livesport Superligy, který dosud ve všech zápasech bodoval.

Z pohledu Vítkovic lze říct, že utkání z jejich pohledu orámoval dobrý vstup a skvělý konec zápasu. Na začátku sedmé minuty se totiž prosadil Kaleta, Vítkovice postupně navýšily vedení až na 3:0, branky dali Martin Gattnar a Jankovský. Za Bohemians korigoval ještě v první třetině Jaroslav Petrák.

Druhá třetina patřila domácímu týmu. Během sedmi minut dokázali srovnat Šebek s Krebnerem, Vítkovice pak znovu získaly vedení v přesilové hře, kterou využil Hubálek. Na 4:4 pak těsně před druhou přestávkou srovnal Buršík.

První polovina třetí třetiny znovu patřila domácímu týmu, který také poprvé a naposledy vedl. V čase 49:50 se na středu hřiště prosadil Kawulok, a tak do závěrečné desetiminutovky vstupovali Bohemians jako vedoucí tým.

Jenže Vítkovice předvedly drtivý finiš: v 55. minutě se prosadil Kaleta, v 57. dokončil hattrick a mezitím se stihl prosadit ještě Martin Gattnar, který vstřelil vítězný gól. V samotném závěru zápasu se prosadili ještě Rostislav Gattnar s Pažákem a definitivně tak přisoudili tři body na stranu Vítkovic.

Ty se tak dotáhly na vedoucí Chodov, oba týmy mají nyní dvacet bodů, za nimi je s osmnácti body dvojice Mladá Boleslav – Liberec.

„Docela jsem se herně i bodově trápil, takže jsem rád, že to dnes konečně padlo. Ale celkově nám to v lajně šlape, takže super. Chtěli jsme mít plný počet bodů, ale v této sezóně bude každý bod důležitý, protože je to hodně vyrovnané. Musíme tedy neustále pracovat na věcech, které nejsou dokonalé,“ uvedl v přenosu České televize autor hattricku Štěpán Kaleta.

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice  5:9
branky: 17. Jaroslav Petrák, 23. Patrik Šebek, 28. Matyáš Krebner, 39. Jakub Buršík, 50. Ondřej Kawulok – 7. Štěpán Kaleta, 10. Martin Gattnar, 17. Ondřej Jankovský, 35. Jakub Hubálek, 55. Štěpán Kaleta, 56. Martin Gattnar, 58. Štěpán Kaleta, 59. Rostislav Gattnar, 60. Michal Pažák; rozhodčí: Jiří Dolanský – Vojtěch Sýkora; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 614; zásahy brankářů: Tomáš Hyršl -9 – Denis Jasiok -5; po třetinách: 1:3, 3:1, 1:5

Bohemians: Hyršl – Šebek, Zezulka, Kawulok, Malič, Grézl, Virga – Krebner, J. Petrák, Buršík – Bílek, K. Petrák, Kvasnica – Gajdoš, Dobisík, Řehoř – Hronek, Kyselka, T. Trnka

Vítkovice: Jasiok – Hubálek, Šebesta, Jankovský, Hatala, Kaleta, Sidunov – Pažák, Zubek, Matejčík – Šindler, R. Gattnar, Šmíd – Fukala, M. Gattnar, Hájek – Slončík, Palčinský, Galia


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*