Filip Forman se raduje z úspěchu svého týmu. Foto: FBC Kalmarsund Filip Forman se raduje z úspěchu svého týmu. Foto: FBC Kalmarsund
25. 10. 2023 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Forman ve Švédsku řádí, rozhodčí mu jako gól uznali tyčku. Skandální, zuří Hedstal

 



Filip Forman zatím v dresu Kalmarsundu navazuje na své krátké „covidové“ působení a vede si skvěle. Své nyní již plnohodnotné angažmá začal ve velkém stylu, nyní je ale také v centru kauzy, za kterou nemůže: rozhodčí mu totiž mylně uznali branku, když přitom míček zcela jednoznačně trefil pouze tyč.

Kalmarsund zažívá průměrný start do sezóny, o víkendu pak v domácí SBB Aréně hostil celek Nykvarns a překvapivě prohrával už 0:3. Inkriminovaný moment přišel ve 49. minutě a znamenal snížení Kalmarsudndu na 2:3, celý zápas pak domácí tým vyhrál 5:4 v prodloužení, vítězný gól zaznamenal Kevin Björkström.

Po zápase se ale ukázalo, že Forman, který tedy i s tímto gólem zatím zapsal 15 kanadských bodů a je na pátém místě produktivity, trefil pouze tyč.

Upřímně, oficiální přenos z SBB Arény je v tomto neprůkazný, byť kontakt míčku a tyče je slyšet. Rozhodujícím se tak stalo video natočené z opačné strany a shodou okolností namířené přesně na branku Nykvarns, které koluje na sociálních sítích a které vysvětluje, proč hostující hráči okamžitě – byť neúspěšně – protestovali.

„Je to prostě skandální, jeden z největších omylů rozhodčích, jaký jsem kdy viděl. Okradli nás, byl to gól, který jasně ovlivnil zápas,“ zuřil kouč hostí Niklas Hedstal.

VIDEO: Inkriminovaná situace na obou videozáznamech


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*