Florbalistky Olomouce porazily Bulldogs a jsou třetí. Foto: FBS Olomouc Florbalistky Olomouce porazily Bulldogs a jsou třetí. Foto: FBS Olomouc
30. 10. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Olomouc doma porazila Bulldogs a je třetí, Třinec na domácí půdě tuze potrápil Chodov

 



Extraliga žen má za sebou kompletní osmé kolo. Už na třetí místo tabulky se vyhoupla Olomouc, která vyhrála moravské derby nad Bulldogs Brno, na tři body se ve Slezsku proti Třinci pořádně nadřel Chodov, který vyhrál 5:2, ale dvě branky dal až při závěrečné power play soupeře.

Moravské derby mezi Olomoucí a Bulldogs Brno skončilo vítězstvím domácího týmu, který se tak dostal až na třetí pozici v tabulce před FBC Ostrava, přičemž Ostravanky v úterý čeká duel v Liberci.

Domácím florbalistkám se povedlo dostat do vedení 2:0, ve 26. minutě ovšem Bulldogs díky slepeným brankám srovnaly. Do třetí části se šlo za stavu 3:3, následovaly branky Zerzánové s Řehákovou. Po oddechovém čase přišla vlastní branka Hlaviznové, poslední slovo ale měla v poslední vteřině Pešavová a Olomouc tak zvítězila 6:4.

Zajímavé utkání se odehrálo v Třinci, kam přijel vedoucí Chodov. Tomu zápas příliš nesvědčil, domácí navíc podali výkon na hranici možností, což málem přineslo jejich senzační bodový úspěch. Srdnatě bojující domácí zápas dotáhli do stavu 3:2 v 58. minutě, následně dvakrát inkasovali.

„Dnes se to hodnotí zajímavě, kdo nás zná, tak ten ví, že jsme byli hodně špatní. Zápas měl spoustu vlivů, od sestavy po reprezentační pauze, po náš výkon, který byl nervózní a roztěkaný, nechali jsme se vybláznit. Domácí byli super, vletěli do toho a znepříjemnili nám to, moc nám to nechutnalo. Byli jsme nekvalitní na balónu a ve florbalových věcech, neměli jsme se o co opřít a když už jsme přebírali otěže, tak jsme naráželi na skvělou gólmanku domácích. Pro nás důležité tři body, dobře zvládnuté ve třetí třetině, ale samozřejmě je tam strašně moc toho co zlepšovat, naše hra musí být konzistentní a nelétala nahoru a dolů. Dnes je pro nás nejpozitivnější, že jsme to tady uhráli,“ hodnotil zápas trenér Chodova Ondřej Neuman.

„Za nás dnes spokojenost, byť s nula body, myslím si, že jsme podali nejlepší výkon v sezóně. Na Chodov jsme se připravovali a snažili se eliminovat nějaké jejich výhody v útoku, což se podařilo, a navíc jsme dnes plnili dílčí cíle, za což holky velmi chválím. Dnes to byl opravdu výborný týmový výkon, od obránců, po křídla až přes hroťáky a nesmíme zapomenout ani na Simču, která nás zase podržela. První třetina skončila 1:0 pro Chodov, což je za mě škoda, měli jsme lepší vstup a prvních osm minut jsme byli lepší. Dostali jsme smolný gól do šaten, celý zápas byla taková přetahovaná, byla škoda, že jsme nešli do prodloužení nebo nezískali tři body. Chodov ale také měl nějaké šance, které nevyužil. Florbal je hlavně o gólech a dva góly jsou málo. Hráli jsme 3:2, poté přišly dvě branky při hře v šesti. Velmi slušný výkon, holky moc chválím, výsledek 5:2 je celkem hezký, ale malé zklamání, že jsme třeba bod nezískali,“ uvedl pak domácí trenér Šimon Laštůvka.

Podle očekávání se vyrovnaný zápas odehrál mezi Bohemians a Židenicemi, z Brna si nakonec všechny tři body odvezly florbalistky Bohemians, které v zápase ani jednou neprohrávaly. Utkání rozhodla vlastní branka Anny Klvačové, která ovšem předtím zapsala branku a asistenci.

Florbalistky Znojma pokračují v utkáních proti těžším soupeřům, tentokráte se postavily Tatranu. Dvě třetiny dokázaly hrát vyrovnaný duel, který byl na stále hratelném skóre 0:3, ve třetí části se pak zápas dohrál ke konečnému výsledku 7:1. Pozitivní ovšem také je, že neustále roste počet hráček, kterými Znojmo disponuje, nově také včetně brankářky Adély Malkusové.

Roli favorita splnily florbalistky Vítkovic. Liberci se sice povedlo vyrovnat na 1:1, ve druhé třetině se ale Ostravanky dostaly do provozní teploty a utkání nakonec dovedly k vítězství 12:4, dvě branky inkasovaly při zápasovém nácviku power play, ke kterému přistoupily v posledních deseti minutách zápasu.

Přehled výsledků 8. kola Extraligy žen

FBC Intevo Třinec – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 2:5
branky: 25. Joanna Kuchejda, 33. Anežka Blechová – 8. Markéta Prontekerová, 25. Tereza Míková, 38. Kristýna Jirásková, 59. Kateřina Kovaříková, 60. Andrea Břeská; rozhodčí: Jakub Krátký – Pavel Vojkůvka; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 154; zásahy brankářů: Simona Pytlíková 38 – Michaela Galušková 18; po třetinách: 0:1, 2:2, 0:2

1. SC TEMPISH Vítkovice – Crazy girls FBC Liberec 12:4
branky: 9. Denisa Hyršová, 15. Barbora Husková, 17. Michaela Kubečková, 20. Sára Seevaldová, 25. Markéta Lenfeldová, 29. Nela Sikorová, 30. Michaela Šponiarová, 35. Nela Sikorová, 40. Jessica Kabelková, 44. Eliška Willmannová, 45. Jessica Kabelková, 46. Michaela Kubečková – 10. Markéta Žbánková, 29. Veronika Šmídková, 51. Monika Žapková, 53. Karolína Klubalová; rozhodčí: Martin Müller – Michal Nehera; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 52; zásahy brankářů: Nikola Příleská 9 – Alžběta Hánová 25; po třetinách: 4:1, 5:1, 3:2

TJ Znojmo LAUFEN CZ – PSN Tatran Střešovice 1:7
branky: 54. Eva Nečasová – 19. Lucie Želízková, 24. Linda Fuchsová, 28. Kateřina Vachudová, 43. Linda Fuchsová, 47. Adéla Bořilová, 53. Gabriela Vaníčková, 54. Lucie Želízková; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 102; zásahy brankářů: Adéla Malkusová 24 – Veronika Novotná 8; po třetinách: 0:1, 0:2, 1:4

FBS Olomouc – Bulldogs Brno 6:4
branky: 15. Barbora Suchánková, 25. Eva Řeháková, 27. Eva Řeháková, 46. Valentýna Zerzánová, 53. Eva Řeháková, 60. Eliška Pešavová – 25. Michaela Žáková, 26. Tereza Pešková, 40. Veronika Stuchlíková, 60. Tereza Hlaviznová; rozhodčí: Martin Müller – Michal Nehera; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 70; zásahy brankářů: Hana Kuchařová 23 – Martina Franková 24; po třetinách: 1:0, 2:3, 3:1

K1 Florbal Židenice – FbŠ Bohemians 3:4
branky: 17. Viktorie Hrazdírová, 40. Anna Klvačová, 45. Jitka Drápalová – 2. Agáta Saffertová, 12. Michaela Urbanová, 30. Tereza Havlová, 56. Anna Klvačová; rozhodčí: Tomáš Humeňanský – Michal Minařík; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 144; zásahy brankářů: Alena Večeřová 14 – Kristýna Karli 14; po třetinách: 1:2, 1:1, 1:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*