Petri Kettunen utkání o bronz velmi intenzivně prožíval. Foto: Martin Flousek, Český florbal Petri Kettunen utkání o bronz velmi intenzivně prožíval. Foto: Martin Flousek, Český florbal
31. 10. 2023 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Návrat Kettunena! Stal se novým sportovním ředitelem finské federace. Florbal je moje vášeň, říká

 



Petri Kettunen se vrací do florbalového prostředí. Zkušený a uznávaný trenér se od 1. ledna příštího roku stane sportovním ředitelem Finské florbalové federace, která jeho návrat oznámila v tiskové zprávě. K florbalu se tak vrátí po dvou letech, naposledy stál na lavičce české mužské reprezentace při světovém šampionátu ve Finsku, Češi získali bronz.

Petri Kettunen po světovém šampionátu 2021 ve své domovině ukončil trenérskou kariéru a těšil se na práci se studenty. „Po 35 intenzivních letech ve florbale to bude něco nového. Co se týče toho, jak by mohla vypadat moje budoucnost, tak jak říká James Bond: „Nikdy neříkej nikdy,“ prohlásil tehdy v rozhovoru pro Florbal.cz.


Po vzoru slavného agenta s povolením zabíjet se nyní vrací. „Florbal je moje vášeň 37 let a je skvělé, že mám možnost přinést svůj profesionalismus a know-how a společně s činovníky a organizacemi pracovat na rozvoji florbalu. Příjemně mě překvapilo a potěšilo, že jsem byl vybrán,“ uvedl v tiskovém prohlášení Finské florbalové federace.

Dvaapadesátiletý expert se vrací na pozici, na které působil již v letech 2015-2017. „Měli jsme několik skvělých kandidátů, nicméně všestranná znalost elitního florbalu Petriho Kettunena je neporovnatelná. Od minula přidal do své výbavy mnoho know-how a vizí, což nyní poslouží k rozvoji elitního finského florbalu,“ uvedl v tiskové zprávě Výkonný ředitel Finské florbalové federace Pekka Ilmivalta.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*