Mirva Naava je první Finkou na Chodově. Foto: Florbal Chodov Mirva Naava je první Finkou na Chodově. Foto: Florbal Chodov
31. 10. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov hlásí posilu, po osmi letech se do Česka vrací Mirva Naava. Přinese klid a jistotu, věří Neuman

 



Vedoucí tým ženské ČEZ Extraligy má novou posilu do zadních řad. Do české nejvyšší soutěže se v dresu Chodovu po osmi sezónách vrátí finská obránkyně Mirva Naava, která ještě pod dívčím jménem Laitinen působila ve Vítkovicích. Nyní se stane první Finkou, která obleče chodovský dres.

Čerstvě 30letá obránkyně, která se v létě provdala za současného trenéra Mladé Boleslavi a asistenta u české mužské reprezentace Joonase Naavu, se do české nejvyšší soutěže vrátí po osmi letech, sezónu 2014/2015 totiž odehrála ještě pod dívčím příjmením Laitnen za Vítkovice, které tak trochu paradoxně tehdy v jedné z nejlegendárnějších semifinálových sérií mezi oběma soupeři vypadly po domácím šestém semifinálovém utkání právě s Chodovem.


„Jsem opravdu nadšená, že se mohu připojit k týmu Chodova do druhé poloviny sezony. Sezonu jsem rozjela ve Finsku, ale nyní, když jsem dokončila pracovní povinnosti ve Finsku, jsem připravena na českou ligu. Těším se na možnost hrát zde v Česku a nemohu se dočkat, až odehraji svůj první zápas! Těším se na své nové spoluhráčky a české fanoušky,“ uvedla v tiskovém prohlášení svého nového klubu.

Ondřej Neuman si pak od první finské florbalistky, která obleče chodovský dres slibuje především klid a zkušenosti. „To, že přijde Mirva je pro nás – věřím – velmi dobrým impulsem. Když se naskytl souběh okolností, který dovolil její příchod do České republiky, byli jsme moc rádi, že se pro ní po vzájemné komunikaci stal Chodov jasnou a první volbou. Mirva zná České prostředí a je velmi zkušená, proto věřím, že do rozběhlé sezony vpluje zcela přirozeně. Víme, že nám pomůže do hry přinést věci, které nám občas chybí – klid, jistotu a velké zkušenosti. Těšíme se na angažmá historicky první hráčky z Finska, která doplní naše elitní týmy a pomůže nám splnit naše cíle.”


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*