Ladislav Štancl na lavičce superligového týmu skončil. Foto: Sokoli Pardubice Ladislav Štancl na lavičce superligového týmu skončil. Foto: Sokoli Pardubice
31. 10. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ladislav Štancl v Pardubicích na vlastní žádost skončil. Tým bere Zozulák, řešení se hledá

 



Ladislav Štancl už není trenérem superligových Sokolů z Pardubic. Po vysoké porážce 2:22 od Mladé Boleslavi na svůj post rezignoval a vedení jeho abdikaci přijalo. Tým dočasně přebírá generální manažer Martin Zozulák s Tomášem Faltejskem, trvalé řešení se hledá. Ladislav Štancl bude u Sokolů pokračovat jako šéftrenér.

Pardubicím se nedaří, superligová porážka 2:22 od Mladé Boleslavi byla pro Ladislava Štancla poslední kapkou, nabídl svou rezignaci, kterou vedení klubu přijalo. „Láďa po sobotní ostudné porážce s Mladou Boleslaví rezignoval na pozici hlavního trenéra A týmu. Ve spojení s předchozími výsledky a herním projevem, který neodpovídá našim představám, jsme jeho rezignaci přijali. Láďovi bych chtěl touto cestou poděkovat za všechny roky strávené u našeho elitního týmu. Práce, kterou zde odvedl je podle mého názoru velká, psychicky strašně náročná a velmi nedoceněná. Proto mu přeji, aby hlavně našel energii do další práce, kterou u nás bude dále odvádět jako šéftrenér klubu. Nového trenéra v tuto chvíli hledáme a pro toto přechodné období jsem tým převzal já společně se současným asistentem Tomášem Faltejskem,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer klubu Martin Zozulák.


Společné cesty se tak nerozchází a Ladislav Štancl si přeje, aby jeho odchod tým nastartoval. „V situaci, ve které se nacházíme, je evidentní, že tým potřebuje jakýkoliv impuls a novou energii k tomu, aby se odrazil ode dna. Vstup do sezóny se nepodařil a na psychice i herním projevu týmu to bylo čím dál více znát. Hlavní zodpovědnost leží na mně. Některé kluky trénuji nepřetržitě několik let a i toto mohlo mít vliv na určitý stereotyp, který pak brzdí dynamiku práce, která je potřeba. Věřím, že krok, který jsem se rozhodl udělat, týmu pomůže, probudí ho a kluci na hřišti budou mít potřebnou energii a nasazení s novým vedením týmu. Ve sportu to tak často chodí a já si přeju, aby tomu tak bylo i tentokrát,“ říká samotný trenér.

Pardubice jsou aktuálně v tabulce Livesport Superligy na posledním místě, zapsaly pouze tři body za výhru v úvodním kole nad BLACK ANGELS, poté prohrály osmkrát v řadě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*