Vítkovice ovládly šlágr kola. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal Vítkovice ovládly šlágr kola. Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal
5. 11. 2023 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice doma porazily Boleslav, Tatran o gól zvládl souboj s Chodovem

 



Je tu opět víkend a s ním řada zápasů desátého kola Livesport Superligy. Vítkovice na domácí palubovce zvládly porazit Boleslav, Vinohrady překonaly FBC Ostravu a Tatran těsně zvítězil v derby proti Chodovu.

Souhrn otevřeme jediným sobotním zápasem. Ten se odehrál na hale SC Dubina, kde sídlí 1. SC Vítkovice a soupeřem jim byla Mladá Boleslav. Hosté byli první, kdo se gólově prosadili, první třetina ale skončila s vyrovnaným skóre 2:2. Ve druhé části Vítkovice vždy odskočily o jednu branku, Boleslavi se ale dařilo držet krok. Domácí hostům odskočili až ve třetině poslední na skóre 8:5. Boleslav sice opět zvládala dotahovat, ovšem po dalších přidaných brankách na straně Vítkovic nakonec domácí zvládli na domácí půdě zvítězit 11:8.

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Nedělní šňůru zápasů odstartoval souboj mezi Butchis a Black Angels. Malé pražské derby rozehráli lépe hosté, kteří si z první třetiny nesli náskok 0:3. Právě Black Angels se jako první prosadili i ve druhé části utkání, a i přes snížení Butchis bylo skóre po čtyřiceti minutách 2:5. I zbytek utkání gólově dominovali hosté. Za zmínku ovšem ještě stojí rána loktem Jakuba Černého do hlavy jednoho z bránících hráčů Black Angels v poslední vteřině zápasu. Hráč Butchis za toto vyfasoval červenou kartu a utkání hned na to skončilo výhrou hostů 4:6.

Foto: Vladimír Hodač, Butchis, Český florbal

Foto: Vladimír Hodač, Butchis, Český florbal

V dalším utkání se proti sobě postavily týmy z Liberce a Pardubic. Zápas sice gólově odstartoval hráč Pardubic Lukáš Prix, který proměnil trestné střílení hned v páté minutě utkání, ale následně až do poloviny druhé části střílel góly pouze Liberec. Ten si tak vytvořil náskok 5:1. Pardubice zvládly několikrát snížit, domácí si ale nakonec vítězství pohlídali. Konečné skóre činilo 9:5.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Ve třetím nedělním utkání se střetly Královské Vinohrady s Ostravou. Domácí Vinohrady vkročily do utkání dvěma góly. Chvíli před koncem první třetiny hosté skóre snížili a do šaten si tak Vinohrady odnášely jednobrankový náskok. Ten Ostrava zvládla smazat až ke konci druhé části, kdy srovnávala na stav 4:4. Poslední třetina ovšem patřila domácím SKV, kteří se několika góly dostali až na konečné skóre 8:5, které pro ně znamenalo výhru nad FBC Ostravou.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Pražské derby mezi Tatranem a Chodovem se odehrálo v neděli v podvečer na půdě Střešovic. V první třetině byli úspěšnější hosté, kteří po dvaceti minutách drželi náskok 0:2. Stejně branek padlo i v třetině druhé, tentokrát ale stříleli góly domácí a vyrovnali tak stav na 2:2. Rozhodnout tak měla poslední dvacetiminutovka, ve které Tatran hned na začátku vstřelil několik branek a Chodov se již zpět dotáhnout nedokázal. Tatran Střešovice tak zvítězil nad Florbalem Chodov 6:5.

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Víkendový souhrn zakončíme utkáním v Karlových Varech, kam přijela změřit síly Sparta Praha. V zápase domácí ze začátku zvládli držet krok s papírově silnějším soupeřem. Domácí Jiří Lebeda vstřelil první gól utkání, který ale znamenal pro Vary pouze chvilkové vedení. Sparta totiž do konce třetiny zvládla otočit skóre na 1:2. Na začátku druhé části padly do domácí branky 2 góly a Sparta tak odskočila. Náskok si držela až do poloviny poslední třetiny, kdy se domácí probudili a postupně vyrovnali čtyřgólové manko. Sparťanský Jiří Curney ovšem pár minut před koncem vrátil hostům vedení a za stavu 7:8 nakonec Sparta zvládla zvítězit.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Výsledky víkendových utkání 10. kola Livesport Superligy:

1. SC Vítkovice – Florbal Mladá Boleslav 11:8 (2:2, 4:3, 5:3)
Branky a nahrávky: 6. Zubek (Matejčík), 12. Palčinský, 24. Kaleta (M. Gattnar), 25. Hubálek (Matejčík), 35. M. Gattnar, 37. L. Hájek (Fukala), 42. R. Gattnar (A. Šmíd), 49. R. Gattnar (Hubálek), 52. Sidunov (Kaleta), 59. Matejčík, 59. M. Gattnar – 2. Suchánek (Vařecha), 14. Sládek, 22. Tokoš (J. Bína), 31. J. Bína (TS), 35. Gašparík (Suchánek), 49. Natov (Sládek), 57. Zoufalý (TS), 59. Tokoš.

Butchis – Black Angels 4:6 (0:3, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 32. Pavlíček (Šubrt), 33. Vondruška (Novák), 51. Novák (J. Černý), 53. Novák (Kalina) – 8. M. Burian (Ludvík), 9. Doležal (Obuškevič), 20. Hromada (Renčín), 31. Ludvík (Fryš), 37. Čáslava, 42. Doležal (R. Hanák).

FBC Liberec – Sokoli Pardubice 9:5 (2:1, 5:4, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Rozkovec, 12. Ferdan (Wiener), 21. Dolejš, 25. Faksa, 27. Wiener (Kopecký), 34. Kopecký (Faksa), 40. Smutný (Wiener), 56. Ferdan (Kopecký), 59. Wiener (Ferdan) – 5. Prix (TS), 30. Drba (Polis), 31. Hurt (Viterna), 35. Drba (Polis), 35. Zajíček.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Ostrava 8:5 (2:1, 2:2, 4:2)
Branky a nahrávky: 12. Keller (O. Stuchlík), 14. Keller (O. Stuchlík), 21. Plíhal (Ja. Procházka), 29. Pergler (D. Gärtner), 50. Plíhal, 53. Pergler (Plíhal), 57. Keller (M. Horák), 60. D. Gärtner (Keller) – 20. Šulc (L. Kučera), 25. Bräuer (Chatrný), 33. Friedel (Mikoláš), 45. Kuczera (Mikoláš), 52. Šulc (L. Kučera).

Tatran Střešovice – Florbal Chodov 6:5 (0:2, 2:0, 4:3)
Branky a nahrávky: 34. Mare. Beneš (T. Hanák), 35. Havlas (T. Hanák), 44. J. Boček (Šindelář), 46. J. Boček (F. Eliáš), 52. Kolísko (J. Boček), 59. Šindelář (J. Boček) – 4. Komárek (Votava), 13. M. Šmíd (Sýkora), 54. Tichý (TS), 56. Komárek (Ondrušek), 60. Ondrušek.

FB Karlovy Vary – Sparta Praha 7:8 (1:2, 2:4, 4:2)
Branky a nahrávky: 8. Lebeda (Hrbáček), 29. Péc (Švarc), 40. Tyl (Svatek), 45. L. Macháček (Švarc), 46. Strachota (Hozman), 54. Švarc (Hozman), 57. M. Klápa (Tyl) – 11. Peška (J. Sedláček), 20. Košir (Curney), 27. Curney (Krbec), 27. Juha (Mat. Čermák), 37. Curney (Košir), 40. Košir (Curney), 41. Curney (Krbec), 57. Curney (Krbec).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Flrbl napsal:

    Co je s Tomašíkem, proč nehrál? MB to prohrála kvuli tomu ze chybel, resp. proto, že Gasparik absolutne neobstal jako 1. centr

  • frc napsal:

    Tady prohraje Bolka a tady se mlčí !Kde jsou ti mate in Bolka atd ?? Co se tam děje ??hrozná hra asi je třeba přemýšlet o výměně trenéra !!!! 😀 😀 😀

Napsat komentář

*