Patrik Suchánek. Foto: Štěpán Černý Patrik Suchánek. Foto: Štěpán Černý
9. 11. 2023 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Generálka pořadatelského města. Reprezentace mužů a juniorů se představí v Malmö

 



Rok před světovým šampionátem se v Malmö uskuteční jeho generálka v podobě rozšířeného turnaje EuroFloorball Tour mužských a juniorských reprezentací. V pátek čekají naše výběry souboje se Švédskem, v sobotu se Švýcarskem a turnaj zakončí nedělní duely s Finskem.

Reprezentaci mužů čeká v podstatě pořadatelská generálka na světový šampionát, který v Malmö proběhne o rok později.

Brankářskou dvojici vytvoří stabilní člen Lukáš Bauer a Tomáš Jurco. V obraně dostane příležitost trojice hráčů Mladé Boleslavi, včetně navrátilce Patrika Suchánka. Z Livesport Superligy pojede ještě obránce Marek Zouzal, zbytek obránců jsou krajánci.

V útoku se pak představí například Martin Tokoš, který nahrazuje Matyáše Šindlera. Jediným útočníkem z Vítkovic tak bude Adam Zubek, nechybí ani Petr Majer nebo Matěj Pěnička.

Nominace reprezentace mužů na EFT v Malmö
Brankáři:
Lukáš Bauer (Florbal MB), Tomáš Jurco (Tatran Střešovice).

Obránci: Jiří Besta, Lukáš Punčochář, Patrik Suchánek (vš. Florbal MB), Adam Hemerka (SC Classic, Fin.), Ondřej Němeček (Storvreta IBK, Švéd.), Josef Rýpar (Linköping IBK, Švéd.), Marek Zouzal (Sparta Praha).

Útočníci: Marek Beneš, Tomáš Hanák, Matěj Havlas (vš. Tatran Střešovice), Adam Delong a Martin Tokoš (oba Florbal MB), Jakub Buršík (FbŠ Bohemians), Filip Forman (FBC Kalmarsund, Švéd.), Matěj Jendrišák (Linköping IBK, Švéd.), Mikuláš Krbec (Sparta Praha), Filip Langer (Storvreta IBK, Švéd.), Petr Majer (Westend Indians, Fin.), Matěj Pěnička (EräViikingit, Fin.), Adam Zubek (1. SC Vítkovice).


Pátek
15.45 Švédsko U19 – Česko U19
18.30 Švédsko – Česko

Sobota
09.30 Švýcarsko U19 – Česko U19
17.45 Švýcarsko – Česko

Neděle
09.00 Česko U19 – Finsko U19
14.30 Česko – Finsko


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*