Tatran v prvním utkání remizoval s Wilerem. Foto: IFF Tatran v prvním utkání remizoval s Wilerem. Foto: IFF
26. 11. 2023 Pohár mistrů (3) KOMENTÁŘŮ

Divoký závěr a remíza. Tatran veze ze Švýcarska remízu 3:3 a rozhodne se v Praze

 



Dlouho to byla defenzivní bitva, ve které kralovali oba brankáři. Nakonec se ale otevřela opona k divokému finále, které nakonec oba soupeře nerozsoudilo: Tatran se s Wilerem rozešel smírně 3:3 a stejně jako v případě Storvrety s Falunem se bude o postupu zcela rozhodovat v odvetě.

První zápas semifinále Champions Cupu 2024 nabídl ve své první polovině především defenzivní podívanou, které kralovali oba brankáři, vždyť také na úvodní branku se čekalo více než polovinu základní hrací doby.

Až v čase 32:03 totiž využil Hanákovu práci Boček a otevřel skóre. Vedení vydrželo Tatranu tři minuty, než se do úzkých dostal za vlastní brankou Eliáš a situaci využil Laubscher.

Následně se pokračovalo v nastoleném trendu hry, až v závěru zápasu se otevřela opona pro velkou přetahovanou: v 55. minutě totiž využil přesilovou hru Šindelář, když ještě předtím Wahlgren nevyužil přísně nařízené trestné střílení za vysokou hůl Kisugiteho.

Švédský útočník, který působil také na Chodově, ale svůj dluh týmu splatil: nejprve přímo z rozehrávky vyrovnal na 2:2, 42 sekund před koncem navíc odpověděl na Benešovu gólovou pumelici a určil konečné skóre.

Utkání tak skončilo 3:3 a je tedy dané, že rozhodovat se bude 2. prosince při odvetě v Praze. V případě, že po šedesáti minutách bude skóre znovu nerozhodné, bude se prodlužovat, bez ohledu na gólový stav.

SV Wiler-Ersigen – Tatran Střešovice 3:3
branky: 36. Simon Laubscher, 57. Max Vahlgren, 60. Max Vahlgren – 33. Jakub Boček, 55. Martin Šindelář, 58. Marek Beneš; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 965; zásahy brankářů: Yanick Flury 23 – Tomáš Jurco 26; po třetinách: 0:0, 1:1, 2:2

Florbal.cz nově najdete také na Instagramu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Bootham napsal:

    Koukal na to někdo ? Wiler mi přišel nějaký naspeedovaný a klobouk dolů teda před jeho fyzickým fondem. Tak jak Wiler nastupil jsem nevěřil, že tohle tempo může udržet po celý zápas, ale v podstatě tam borci lítali celých 60 minut. Na to že se setkaly přední týmy z české a švýcarské ligy, tak jsem čekal, že Wiler bude kreativnější, ale tam ta taktika byla jenom rozbíjet útočné akce Tatranu a skórovat z brejků. Při hře 5 na 5 mi přišli nuloví a jenom se tam věšeli na hráče Tatranu, jak ozdoby na vánoční stromeček často bez snahy vůbec hrát balónek. Rozhodčí mi přišli slabí. V zápase Tatran Vítkovice rozhodčí skvělí, tady teda slabota. Wiler skóroval pouze po chybě Eliáše myslím a pak při nestandartních situacích se 2x prosadil Max Wahlgren. Co bych pochválil, tak rozhodně diváckou kulisu. Fandilo se po celý zápas a doufám že doma Tatran podpoří minimálně taky takový počet fanoušků a Tatran půjde dál. Rozhodně byl florbalovější.

    • hudino napsal:

      Myslím , že se přesně podobný zápas dal očekávat. WIL fyzicky silnější, TAT florbalovější, herně lepší. Tento vývoj lze sledovat jak na úrovni týmů (kde to ještě drží navíc kluci z F a S) i na repre úrovni.
      Doma bude Tatran favorit.

      Rozhodčí na úroveň švýcarských sudích byly ještě OK.

      • flrbl napsal:

        Wahlgren celej zápas totálně nulovej a pak dá dva fíky…
        Přišlo mi že Wiler makal víc, Beneš neudělal 2 rychlý kroky, přišlo mi že si myslí že se to vyhraje samo a nemusí makat.
        Rozhodčí TAT-VÍT, že byli dobří? Však nic nepískli, tam ani nebyli skoro

Napsat komentář

*