29. 11. 2023 Podcasty (10) KOMENTÁŘŮ

Florbal.cz podcast: O ženském šampionátu v Singapuru s Ondřejem Zamazalem

 



Slibovaný podcast Florbal.cz zaměřený na světový šampionát žen v Singapuru je tady. Hosty moderátora Gustava Ondrejčíka byli komentátor a florbalový expert České televize Ondřej Zamazal a redaktor Florbal.cz se specializací na ženský florbal Michal Dannhofer. Oba se věnovali nejen české reprezentaci, ale především exotické destinaci.

Ženský světový šampionát se do Singapuru vrátí po osmnácti letech a kamery České televize budou u toho: Ondřej Zamazal letí do Asie společně s Tamarou Hašovou, na místě pak bude také redaktor Florbal.cz Michal Dannhofer.

V podcastu přišlo na několik zajímavých témat: samozřejmostí je rozbor nominace českého národního týmu, rozluštění brankářské otázky nebo například nominace Karolíny Klubalové.

Nechybí ani debata nad exotickou destinací turnaje, kam se týmy vydávají ve valné většině během úterý a středy, tedy již několik dní před sobotním začátkem turnaje.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    Ondra výborný

    • Tomáš Krásný napsal:

      Ondra to vystihl přesně. Tohle jsem vlastně dodnes nepochopil a ani mi to zatím žádný florbalový repre trenér nebyl schopen vysvětlit. O nominaci na MS by opravdu měla rozhodovat aktuální forma + důvěra trenéra v hráče, nikoliv to, kolik repre kempů hráč/ka objel/a. Podle mě se tím už dopředu obíráme o možnost lepšího výsledku. Ono celkově mám pocit, že repre měla a vlastně i stále má) tendenci neustále suplovat práci v klubech (Jarda Berka to má nyní nastaveno jinak) a tento systém nominací to v podstatě potvrzuje. Tak budeme držet palce holkám a věřit, že budou mít všechny aktuálně dobrou formu.

      • Jan Tománek napsal:

        Váš komentář nemá hlavu a patu…vždyť nedáte dokupy dvě věty, které by si vzájemně neodporovaly. Nejdříve řeknete, že nechápete proč to všichni repre trenéři dělají a pak napíšete, že Berka to nedělá. Pak napíšete, že klíčová je důvěra trenéra v hráče a kde tak asi mezi dvěma cizími lidmi může důvěra vzniknout než během série příprav na akci?

        • Tomáš Krásný napsal:

          Důvěra trenéra rozhodně neznamená, že s ním musím být celý cyklus. Napadá mě příklad z roku 2005, kdy byl Růča před MS v hokeji 2 měsíce bez hokeje, ale Růža ho stejně vzal, protože mu věřil.

  • flrbl napsal:

    Totální souhlas s O. Zamazalem ohledně nominací. Taky si myslím že by se nemělo hrát vůbec na žádné „cykly“, ale prostě udělat nominaci na akci z těch nejlepších hráčů na základě aktuální formy.

    • Nominace napsal:

      Souhlas, mě to přijde uhozený, jak se někteří drží stále v repre i když třeba nemají formu nebo se i vrací po zranění jen protože byli součástí na začátku cyklu. A hráči s daleko lepší aktuální formou se tam nedostanou.

      • Flrbl napsal:

        Ackoliv druha strana mince je, ze svaz plati reprezentanty a ma je na „castecnej uvazek“ aby se tomu mohli vic venovat, meli lepsi kondici, studujou taktiku…prakticky to funguje jako druhej tym, druha prace. A to nechces furt obmenovat

  • repre napsal:

    Jó jako máte asi pravdu, ale Zamazal to taky řekl, že ten šírší kádr je vlastně úzkej. Ber chlup na dlani, když tam není. Jen by mě zajímalo, které hráčky ba ještě měly na to
    nahradit ty nominované? Samozřejmě, co hlava to názor, ale nevidím moc dalších možností, koho vzít na MS.

    • Kritik napsal:

      Tak úzkej kádr to asi je, možná i proto, že na kempy, přípravné zápasy se točí pořád jedny a ty samé hráčky, moc málo nových hráček dostane šanci, ale jak píšeš, každá hlava jiný názor.
      No a se jmény to je těžký, tady platí dvojnásob, že každý má svůj nazor, nebudu se moc pouštět na tenký led ale třeba golmanky, tak Remešová at chytá kde chce nemá tam co dělat, Šollerová si myslím, že zatím získává zkušennosti Drbalová je lepší, zkušenější, to se dá říci i o Frankové, nechápu třeba proč není Cholinská z Olomouce, sestry Korbelářovi moc otom nevím ale asi by také byly přínosem a tak by se dalo pokračovat, ale jedna hlava jeden názor…
      V každém případě budeme holkám držet palce no a když p. trenér prohlásil, že bere jen finále nemame se čeho bát. Snad.

  • Petr L. napsal:

    Cholinská, Řezáčová, Pekárková ty chybí v širší nominaci.
    Je to přesně jak říká Zamazal. Asi to je jen za odměnu od trenéra.

Napsat komentář

*