Falun slaví postup do finále Champions Cupu. Foto: IFF Falun slaví postup do finále Champions Cupu. Foto: IFF
29. 11. 2023 Pohár mistrů (5) KOMENTÁŘŮ

Pasivní Storvreta končí, do finále Champions Cupu prošel po nájezdech Falun

 



Filip Langer s Ondřejem Němečkem si v premiérovém formátu Champions Cupu finálový zápas o zlato nezahrají. Jejich Storvreta totiž po druhé remíze v odvetě semifinále Champions Cupu podlehla Falunu po nájezdech. Soupeřem Falunu bude jeden z dvojice Tatran – Wiler, odveta je na programu 2. prosince.

Storvreta v zápase doplatila na svou pasivitu. I když po polovině takticky vedeného zápasu překlopila skóre na svou stranu, začala hrát velmi úsporný florbal a Falun třikrát za sebou dokázal srovnat skóre.

Svěřencům Miky Kohonena dlouho přálo štěstí, gól Fredrika Lindholma přišel jen sekundu před koncem druhé třetiny, ve třetím dějství už ho ale Storvreta začala postrádat. Nevyšla jí přesilová hra, kterou měli k dispozici 11 minut před koncem a snaživý domácí tým se dočkal odměny za svou ofenzivu. Nejdříve srovnal na 3:3 z pravé strany Emil Ruud, poté skóroval zpoza brány o Simon Cederström.

V prodloužení pohrdli hosté jedinečnou příležitostí rozhodnout zápas, 14 sekund před vypršením času dostali příležitost rozehrát standardní situaci, vzali si time-out, ale nakonec s defenzivní sestavou dohráli bez střely na bránu.

V loterii nájezdů pak hrdina zápasu Filip Eriksson, který dal dva góly a na další dva nahrál, trefil při první exekuci tyčku, a protože Emil Nilsen mistrně proměnil svůj pokus, měl Falun od první série výhodu. V rozstřelu chybili na straně Storvrety i Filip Langer, Rasmus Andresson a Rasmus Sundstet, naopak další bekhendové zakončení Emila Kalentuna zápas rozhodlo.

Falun ovšem také přišel o Caspera Backbyho, který utkání nedohrál, zřejmě pro svalové zranění.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • hudino napsal:

    Langer se trápí, a dost. -3, u každé branky šlo udělat něco lépe (i když se nedá žádná připsat vyloženě k němu), do útoku 0 a i ten nájezd… Strandberg v něm četl jako v knize 🙂

    Eriksson a jeho lajna fantazie.

    Škoda, že takový zápas nejde normálně v TV, případně i ten IFF YT kanál. Takto je dosah skoro nulový, myslím že o tom neví velká část kterou florbal baví a zajímá.

    • Flrbl napsal:

      Skoda Langer…nedat ani 1 ze 4 najezdu je ale neskutečný
      Však jsi ai to mohl zaplatit, to kilco neni tak hrozny za top zapas jednou za rok. Vic nez 1000 lidi si to koupilo, hala plna, ve Švédsku urcite v TV. Ale jako taky me mrzi ze treba CT nekoupi prava nebo Nova slort

      • hudino napsal:

        Semifinále „LM“, Real vs Barca a v TOP3 florbalové zemi zaplatí přenos 1 000 lidí. To je málo. A v TV to nebylo protože je IFF marná. (já přenos měl)

  • Daniel napsal:

    Já bych si to klidně koupil, kdybych nemusel bojovat přihlášením. Vůbec mě to nechtělo pustit. Smutné.

Napsat komentář

*