Karen Farnes se v Singapuru nepředstaví. Foto: IFF Karen Farnes se v Singapuru nepředstaví. Foto: IFF
30. 11. 2023 Mistrovství světa žen (3) KOMENTÁŘŮ

ZAOSTŘENO NA SOUPISKY: Norská legenda neletí, v sestavě Polska Opic z Liberce

 



Světový šampionát žen v Singapuru je za dveřmi a několik hodin před jeho začátkem jsou logicky známé také soupisky všech týmů, které se na turnaji představí. Ty letos ukrývají několik zajímavých jmen. Norek například letí do Singapuru pouze 19, navíc jejich největší legenda zůstává v Evropě. Na turnaji se představí například také Julia Opic z Liberce nebo Sofie Gärtnerová z Královských Vinohrad. 

Tradičně silné zastoupení hráček s českou stopou má Slovensko. Michalu Jedličkovi se do nominace vešlo šest florbalistek, které aktuálně působí v české nejvyšší soutěži: Karolína Krištofová, dvojčata Paulína a Kristína Hudákovy, Michaela Šponiarová, Kristína Belicová a Linda Pudišová. V nominaci nechybí ani kapitánka Katarína Klapitová, Alžbeta Ďuríková nebo Laura Chúpeková, což jsou také velmi známá jména z české nejvyšší soutěže.

Polsko bude po absenci v Uppsale moci znovu spoléhat na Dominiku Buczek, kterou v útoku doplní Zuzanna Krzywak. V nominaci má pevné místo také Julia Opic, která již druhou sezónu působí v řadách libereckých Crazy girls. Chybět nebude ani tradiční opora a často také kapitánka týmu Malwina Zagórska z FBC Ostrava.

Pokračovatelkou rodinného klanu bude Sofie Gärtnerová, která po svých bratrech bude rovněž reprezentovat Austrálii. Osmnáctiletá florbalistka aktuálně působí v 1. lize žen, kde zatím v jedenácti zápasech tohoto ročníku zapsala jednu branku.

Poměrně zajímavě přistoupilo k nominaci Norsko. To má na soupisce pouze 19 jmen, na palubě navíc nebude tamní legenda Karen Farnes, v současné době hráčka Kalmarsundu. Podle informací Florbal.cz zájem reprezentovat měla, trenéři ji ale nenominovali už na říjnový Six Nations Floorball Challenge na Slovensku. Navíc, podle nepotvrzených informací by Norsko mělo do Singapuru cestovat pouze s patnácti hráčkami a dvěma gólmankami.

Na šampionátu se nepředstaví ani tři hráčky z TOP 10 kanadského bodování švédské ženské SSL. Švédský tým nebere Sofii Joelsson s Emmou Stenberg, ve finském pak nebylo místo pro Sofii Mittentag. Naopak se již podruhé před šampionátem stihla uzdravit obránkyně My Kippilä.

Díky Vítkovicím má český florbal stopu také v týmech Lotyšska a Singapuru. Za Lotyšsko bude hrát Simona Grāpēna, oporou domácího Singapuru by pak měla být Siti Nurhaliza Khairul Anuar, která působila v Česku v rámci prvního covidového ročníku 2019/2020.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*