Florbalistky Norska přiletěly do Singapuru v plné sestavě. Foto: SZFB Florbalistky Norska přiletěly do Singapuru v plné sestavě. Foto: SZFB
1. 12. 2023 Mistrovství světa žen (7) KOMENTÁŘŮ

Norky dorazily do Singapuru v plném počtu, pomohla jim veřejná sbírka

 



Mistrovství světa žen v Singapuru napsalo jeden svůj velký příběh ještě před začátkem turnaje. Norské florbalistky totiž původně měly na turnaj odcestovat pouze v počtu patnácti hráček do pole a dvou brankářek, za přispění crowdfoundingové sbírky se ale povedlo vybrat peníze potřebné na účast kompletního týmu.

Světový šampionát žen v Singapuru není levnou záležitostí a je poměrně očividné, že snad všechny federace vyjma TOP 4 s finančním krytím nějakým způsobem bojují. Poměrně lakonicky to například vyjádřil prezident Slovenského florbalového svazu Martin Kopejko, který na tiskové konferenci prohlásil, že „peníze se prostě našly.“

Zajímavým případem jsou také Estonky, které hrají v sobotu od 12:30 hodin místního času druhé utkání turnaje, ovšem také původně zvažovaly užší nominaci a do Singapuru přiletěly až v pátek odpoledne, zhruba 22 hodin před úvodním hvizdem zahajovacího zápasu a předposlední noc tedy trávily letem z Kataru do Singapuru.

Ještě dále ale zašli v Norsku: to mělo původně odletět do Singapuru pouze v počtu 15+2, crowdfoundigová sbírka, které velmi pomohl tamní velkoklub Tunet, ale nakonec vynesla dostatek financí proto, aby se mohla zúčastnit kompletní výprava v klasickém počtu 18+2.

Celkem 167 dárců dokázalo vybrat v přepočtu zhruba 170 000 českých korun.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hugo napsal:

    To není zrovna dobrá propagace stavu ženského florbalu, když tým z elitní skupiny a jedné z nejbohatších zemí Evropy musí pořádat sbírku, aby letěl. Vždyť stačilo zvednout licence a startovné jako u nás.

    • Strážce kasy napsal:

      Tak ono je taky celkem na palici pořádat MS v takové destinaci.
      Příště to může být třeba v Ghaně nebo třeba Chile.

      Návštěvnost taky nebude zrovna oslňující.

      A řekněme, že pro všechny zúčastněné je to hezký, aktivně strávený výlet s perfektní možností dovést domů pár suvenýrů a vánočních dárků z exotiky.

      • Svišť17 napsal:

        Když napíšeš tohle: „A řekněme, že pro všechny zúčastněné je to hezký, aktivně strávený výlet s perfektní možností dovést domů pár suvenýrů a vánočních dárků z exotiky“

        Odpověz mi prosím, kolik máš startů za reprezentaci a kde všude jsi byl(a). A hlavně kolik volného času jsi tam měl(a). Fakt mne to zajímá…Nejedou tam na dovolenou, ale předvést to nejlepší co umí. Cítím z tebe dost závisti…

        • Michal napsal:

          Ale ono to tak v podstatě je. Aktuální rozložení nepřipouští žádné překvápko. Jen silná čtyřka si to rozdá mezi sebou. Zbytek světa jede na výlet.

        • Strážce kasy napsal:

          Startu za repre – 0 (nikdy jsem ani nemel ambice byt v repre)
          Projel jsem nasi republiku od severu po jih a od vychodu po zapad – nevim jak ti tahle odpoved, kde jsem vsude byl pomohla. Plus samozrejme nekolik evropskych destinaci.
          Nebud naivni, ty holky maji i nejaky volny cas. Nejsou jen v hale, autobusu nebo hotelu.

          Prosim te, jakou zavist, co to meles? Co bych jim jako mel zavidet? Bud prosim velmi ale velmi konkretni.

  • PJ napsal:

    Pane Dannhofere, opravte si spelling slova „crowdfundingová“. Pak mě klidně smažte.

Napsat komentář

*