České florbalistky čeká šampionát v Singapuru. Foto: Český florbal České florbalistky čeká šampionát v Singapuru. Foto: Český florbal
2. 12. 2023 Mistrovství světa žen (2) KOMENTÁŘŮ

Jiřímu Procházkovi přinesl Singapur pás šampiona UFC, nyní začíná ženský florbalový šampionát

 



Velký návrat po osmnácti letech začíná. Poprvé od roku 2005 se ženský světový šampionát podívá mimo Evropu a znovu se představí v asijské perle jménem Singapur. V prostorách tamního OCBC centra už v sobotu v 5:30 ráno středoevropského času vypuknou florbalové boje. Finálový víkend se odehraje v Singapore Indoor Stadium, který přinesl štěstí Jiřímu Procházkovi.

Ponechme stranou všechny organizační starosti, které měly především federace, které do Singapuru vysílají týmy, v době psaní těchto řádek je v OCBC Centru vše připraveno na začátek florbalového cirkusu.

Na první dobrou Vás do tváře uhodí extrémně klimatizované prostředí, fanoušci si jistě budou muset zvyknout také na to, že v prostředí dvou podlaží OCBC centra najdou další sportovní prostory, takže florbal nebude v rámci svého týdne osamocen.

Sympaticky vyhlíží nejen přehledná recepce, ale také určitá fanouškovská zóna, která je umístěna mezi dvěma vstupy do soutěžních hal, které tolik připomínají brněnskou halu na Vodově ulici, která rovněž disponuje propojením mezi oběma palubovkami.

S ohledem na to, že se v Singapuru rovněž koná maraton, který má cílovou rovinku hned vedle jednoho ze vstupů do OCBC centra, nesmí Vás zaskočit také až extrémní množství osob se žlutým tričkem „Security.“

Podobně jako maraton, také světový šampionát pak vyvrcholí v největším místním sportovním chrámu: Singapore Indoor Stadium s kapacitou 12 000 míst, jehož kopulovitý tvar je absolutní dominantou prostoru.

Výraznou českou stopu už Singapore Indoor Stadium má. 12. června 2022 zde v rámci souboje o titul polotěžké váhy v UFC na poslední chvíli uškrtil český samuraj Jiří Procházka Brazilce Glovera Texeiru a jako první Čech získal v nejprestižnější MMA organizaci pás šampiona.

Češky by určitě za podobný scénář byly rovněž rády.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Míša napsal:

    Tak použít k ženskému MS ve florbale jako přirovnání MMA zápasy, to nevím jestli se smát a nebo by měl autor navštívit specializované lékaře. P.S.: Sandokan prý taky bydlel v Singapuru.

  • dudacek napsal:

    To máš pravdu MMA je pěkná kravina, tam nepadaj góly

Napsat komentář

*