Daniel Dalbjer vede ženy USA. Foto: IBF Falun Daniel Dalbjer vede ženy USA. Foto: IBF Falun
2. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Legendární Dalbjer vede ženy USA. Chci být učitelem, říká legenda, která vládla s Balrogem

 



Na lavičce žen USA se na světovém šampionátu v Singapuru pohybuje velké jméno. Hlavním trenérem je totiž Daniel Dalbjer, bývalý florbalista, který po hvězdné kariéře pokračoval jako trenér žen. A světe div se, v Asii větří také příležitost pro Finsko.

Daniel Dalbjer je velké jméno, hráč, který rozdával florbalovou radost například v Balrogu nebo Caperiotaby. Nyní je v Singapuru jako hlavní trenér ženské reprezentace USA. „Je to vlastně po známosti, pro Americkou florbalovou federaci pracuje jeden Švéd, který mě doporučil, takže po známosti,“ vysvětloval.

Jako hráč byl absolutní špičkou, jak by sám sebe popsal jako trenéra? „Je to stejné. Ne, vtipkuji. Ale vážně, je to stejné, agresivní, chci vyhrávat a hrát florbal s jednoduchou taktikou,“ vypráví chlapík, který má pořád zvláštní jiskru v oku.

Sám sebe vnímá jako vizionáře, ačkoliv dobře ví, že s USA na mety nejvyšší zaútočit nemůže. „Motivací je učit a předávat florbal, jak byste měli hrát, jaká by měla být taktika, jak hrát mezi brankovišti. Chtěl bych předávat zkušenosti, které jsem nasbíral jako hráč SSL,“ říká.

V Singapuru se mu líbí. „Zatím je to všechno fajn a líbí se mi tady, ačkoliv jsme neměli moc možností poznat ještě Singapur. Ale nemůžu říct nic špatného,“ hodnotí po pár hodinách v Asii.

Kde si také myslí, že by se mohlo stát překvapení. Už v roce 2005 si světový titul senzačně odvezly Švýcarky. „Finsko a Švédsko budou podle mě znovu hrát finále a je padesát na padesát. Vždy je to ale zábava, pokud vyhraje někdo nový, takže možná je čas pro Finsko. Ani jako Švéd bych s tím neměl problém,“ překvapil na závěr.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*