České florbalistky na úvod MS porazily Polsko. Foto: Martin Flousek, Český florbal České florbalistky na úvod MS porazily Polsko. Foto: Martin Flousek, Český florbal
3. 12. 2023 Mistrovství světa žen (3) KOMENTÁŘŮ

Češky zapisují první výhru, po vlažnějším úvodu přehrály Polsko 9:3

 



Česká ženská reprezentace má za sebou úspěšný vstup do světového šampionátu žen v asijském Singapuru. Ve svém prvním zápase sice inkasovala úvodní gól, nakonec ale po jednoznačném průběhu přehrála Polsko poměrem 9:5. Třemi góly se zaskvěla útočnice Denisa Ratajová.

Už první minuty zápasu naznačily, co se v zápase, který se hrál v menší ze dvou základních turnajových hal, odehrávat. Polky opět vsadily na spolupráci dvojic Buczek – Zuzanna Krzywak a Helman – Zagórska, kteé měly tvořit především rychlé protiútoky, kdežto Češky měly územní převahu.

Polky šly také do vedení, když práci Zagórske využila Rajska na začátku páté minuty, český tlak ale nepolevoval a díky dvěma zásahům Ratajové, mezi které vložila gól Suchá, tak už ve 14. minutě vedly 3:1.

Už v té době začínalo být očividné,že Polkám se oproti kvalifikačnímu duelu nedaří konstantně udržovat nebezpečí pro českou branku, přesto když Zuzanna Krzywak využila zmatku v české obraně, tak snížila při vlastním oslabení.

To samé vyloučení ale prakticky ještě dokázala využít Brucháčková, do konce první části se ještě dokázala prosadit Chudá.

Druhá část hry byla z českého pohledu nejlepší. Polky se prakticky nedostaly k nebezpečným situacím, naopak Češky navyšovaly skóre díky Suché s Ratajovou, která tak zapsala hattrick.

Před třetí třetinou tak vedly 7:3 a měly možnost protočit sestavu, na druhou stranu ani Polsko zápas sympaticky nevzdalo a v průběhu prvních deseti minut této části hry si vytvořilo několik šancí, ovšem tyto snahy zmrazila další branka Suché. Poslední slovo měla Krupnová, Češky tak porazily Polky poměrem 9:3 a nedovolily ani závěrečný tlak, což je určitě pozitivní směrem do dalších zápasů. V poslední minutě navíc ustály kratší oslabení.

Česko W – Polsko W 9:3
branky: 9. Denisa Ratajová, 13. Karolína Suchá, 14. Denisa Ratajová, 18. Anna Brucháčková, 18. Eliška Chudá, 22. Karolína Suchá, 31. Denisa Ratajová, 51. Karolína Suchá, 55. Eliška Krupnová – 5. Katarzyna Rajska, 17. Zuzanna Krzywak, 20. Malwina Zagórska; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; zásahy brankářů: Jana Christianová 24 – Zuzanna Abramczyk 40; po třetinách: 5:3, 2:0, 2:0

Česko: Christianová – Beránková, Keprtová, Plášková, Jiráková, Staňková, Mechlová, Lechnerová, Šupáková – Řepková, Maroszová, Krupnová – Ratajová, Brucháčková, Suchá – Chudá, Trojánková, Kubečková – Klubalová

Polsko: Abramczyk – Opic, Noga, Szymanska, Samson, Matera, Kowalevska, Tomaszczenik – Wójcik, Buczek, Krzywak – Rajska, Helman, Zagórska – W. Gradzka, Slonina, M. Gradzka – Kocon, Nowaczyk


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • L. napsal:

    Na zápase byly zajímavé dvě věci. Za prvé to, že všemi vychvalovaná Buczek byla skoro neviditelná a nepředvedla prakticky nic navíc a pak taky srovnání s prvním zápasem MS v házené kde naše hrály s Kongem. Oba zápasy o ničem proti outsiderům v cizím prostředí, ale ten vizuál, prostředí, hala, diváci na MS ve florbal a v házené je jako asi školní turnaj vs. opravdová akce.

    • Stan the Man napsal:

      Na tom zápase v hadzanej bolo 389 divákov , čo je tiež zufalé. na 2 strane na MS v hadzanej su trocha ine požiadavky na samotne haly …

  • dudacek napsal:

    Tak jak to má Dolče s Kajdou na ty góly 3:3, nebo 4:2 , nějak se vám to tady rozchází.

Napsat komentář

*