Denisa Ratajová během utkání s Polskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Denisa Ratajová během utkání s Polskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
3. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bylo to ještě v mezích, zápas hodnotím určitě pozitivně, říká o duelu s Polskem Ratajová

 



Světový šampionát v Singapuru zahájila hattrickem, ačkoliv poté přiznala, že s asijským denním režimem ještě úplně neskamarádila. Přesto Denisa Ratajová patřila mezi nejlepší hráčky českého týmu v úvodním zápase s Polskem, který okořenila hattrickem. Myšlenkami již byla současně nastavená na zítřejší klíčové utkání proti Švédsku.

Hodnocení zápasu, který skončil českou výhrou 9:3, je pozitivní. „Zápas hodnotím určitě pozitivně, nakonec je to rozdílová výhra, možná jsme se na startu trochu trápili, ale jsem ráda, že jsme od druhé třetiny dávali góly a vedení udrželi, je to povedený vstup do turnaje. Co se mě týče, jsem ráda, že to tam padlo, holky mi to v lajně dobře připravily,“ pochvalovala si.

Herně se dařilo celé formaci. „Moc nás to těší, v první třetině jsme se snažili hrát přes střed, což se nedařilo, ale poté jsme zjednodušili hru a bylo vidět, že nám to vycházelo,“ usmívala se Denisa Ratajová.

První třetina nebyla z českého pohledu optimální. „Říkali jsme si, že mají silné individuality jako Buču anebo Malwinu, ale stále nám ty góly daly. Myslím si ale, že to bylo ještě v mezích, potřebovali jsme setřást určitou nervozitu, ale jsem ráda za to, jak to dopadlo,“ hodnotila.

Na rozdíl od kvalifikačního duelu se Polky podařilo zlomit v průběhu druhé třetiny. „Myslím si, že to bylo velmi důležité, zlomit je. Jak říkám, bylo to ještě v mezích, jsem ráda, že jsme to zvládli v průběhu druhé třetiny. Co si pamatuju poslední čtyři úvodní zápasy, vždy tam byly nějaké trable, tentokráte jsme to zvládli,“ říkala autorka tří branek.

Ta přitom stále přivyká režimu v Asii. „Pro mě je to trošičku náročnější, musím přiznat, že jsem se zatím úplně nesladila s rytmem, ale je to speciální a máme s týmem dobrou náladu,“ usmívá se.

Zítřejší duel proti Švédsku bude klíčový. „Těšíme se moc, bude to ten nejtěžší zápas ve skupině, bude důležité udržet pozornost, nenechat je utéct a věřím, že si to s nimi rozdáme na přímo. Pokud navážeme na dnešní zápas, kdy jsme si už hlídali určité individuality, tak si můžeme pomoct,“ uzavřela Denisa Ratajová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*