Dominik Beneš a jeho spoluhráči museli skousnout na hřišti Liberce porážku. Foto: FBC Liberec, Český florbal Dominik Beneš a jeho spoluhráči museli skousnout na hřišti Liberce porážku. Foto: FBC Liberec, Český florbal
3. 12. 2023 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Liberec porazil Mladou Boleslav, Česká Lípa jen těsně podlehla na půdě Chodova

 



Je tu opět víkend a s ním i souhrn 14. kola Livesport Superligy. Ostrava si poradila s nováčkem Butchis, Mladá Boleslav nestihla smazat gólové manko a podlehla Liberci, Česká Lípa potrápila Chodov.

Nejprve si shrneme jediné páteční utkání, tedy mezi Chodovem a Českou Lípou. Hosté z České Lípy otevřeli skóre jako první v jedenácté minutě. Václav Vavruška vyvezl balonek od mantinelu až na střed a střelou z vytočení poslal hosty do vedení. Zaskočený Chodov ovšem zvládl do konce třetiny srovnat. Hosté nepolevili ani ve druhé třetině, kdy se během čtyř minut dostali do vedení 1:4. Domácí následně gólový rozdíl snižovali, Česká Lípa si ale i tak do poslední třetiny nesla dvoubrankový náskok. Třetí třetina již patřila více domácímu Chodovu, který skóre otočil a v polovině poslední části vedl 6:5. Necelou minutu před koncem se ovšem dostal ke střele z poloviny hřiště Štěpán Slaný, který tak zařídil hostům prodloužení. V něm byl úspěšnější Chodov, konkrétně Mikuláš Komárek vystřelil domácím dva body a utkání tak skončilo 7:6 po prodloužení.

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Nedělní šňůru zápasů zahájil souboj Black Angels s Vítkovicemi. Domácí Pražané se v utkání překvapivě prosadili jako první a to hned dvakrát za sebou. Po brankách Buriana a Čáslavy tak Vítkovice prohrávaly 2:0. Hned na to ovšem hosté převzali otěže a čtyřmi góly si před první přestávkou zajistili dvoubrankový náskok. Dominance hostů pokračovala i ve druhé třetině, kdy do domácí branky nasázely Vítkovice hned pět dalších gólů. V poslední dvacetiminutovce se domácí již nezmohli skóre otočit a Vítkovice tak na palubovce Black Angels zvítězili 4:11.

V dalším utkání přijela Mladá Boleslav změřit síly s Libercem. Právě domácí FBC otevřeli skóre, konkrétně Vojtěch Wiener. Boleslav ale brzy na to skóre otočila a v polovině třetiny vedla 1:2. Následovaly dvě branky Liberce a jedna Boleslavi. Prvních dvacet minut tak skončilo za nerozhodného stavu 3:3. Ve druhé třetině byla Boleslav překvapivě nególová. Naopak domácí Liberec nasázel do branky hostů čtyři branky. V poslední části utkání Mladá Boleslav gólový rozdíl snižovala. Domácí ale zvládli vedení udržet a senzačně tak zvítězili nad týmem z předních příček tabulky 9:8.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Další zápas se odehrál mezi Butchis a FBC Ostravou. V utkání se první prosadili hosté z Ostravy, kterým na první gól stačilo 41 vteřin. Pět minut na to svoje vedení navýšili a za stavu 0:2 skončila první třetina. Na začátku druhé části Ostrava svůj náskok zvýšila na 0:4. To se poprvé prosadili i domácí Butchis, když snižoval Tomáš Vondruška v přesilové hře. Hosté ovšem stále v utkání dominovali a nakonec si i odvezli výhru 3:7.

Foto: Vladimír Hodač, Butchis, Český florbal

Foto: Vladimír Hodač, Butchis, Český florbal

Dnešní souhrn zakončíme střetnutím týmů FB Karlovy Vary a FbŠ Bohemians. Hosté zahájili utkání několika rychlými góly a v polovině první třetiny vedli 0:3. Karlovy Vary sice dvěma góly následně skóre snížili, Bohemians ale další dva přidali. Prvních dvacet minut tak skončilo za stavu 2:5. Druhá třetina by se dala nazvat gólovou přestřelkou, jelikož oba týmy nasázely soupeři pět branek. Bohemians tak ale stále drželi dvoubrankové vedení. V poslední třetině však utkání již patřilo pouze hostům, kteří zvýšili svůj náskok a nakonec i zvítězili na hale Karlových Varů 7:13.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Výsledky 14. kola Livesport Superligy:

Florbal Chodov – Česká Lípa 7:6 (1:1, 2:4, 3:1 – 1:0) po prodl.
Branky a nahrávky: 15. V. Klápa (Ondrušek), 32. Kovářík (Skřivánek), 37. V. Petráň (Slunečko), 46. Kovářík (V. Petráň), 49. Vávra (Ondrušek), 50. Vávra (Ondrušek), 65. Komárek (Vávra) – 11. Vavruška (Štěrba), 22. Pekárek (Křenek), 28. Krajcigr (Seibert), 29. Pšenička (Trčka), 36. Vavruška (Pšenička), 60. Slaný (Štěrba).

Black Angels – 1. SC Vítkovice 4:11 (2:4, 0:5, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. M. Burian (Hromada), 7. Čáslava (Štyler), 50. M. Burian (Kozák), 54. Fryš (M. Burian) – 9. Zubek (Šebesta), 9. A. Šmíd (Šindler), 11. Šebesta (Pažák), 18. M. Gattnar (Fukala), 23. R. Gattnar (Šindler), 27. L. Hájek (Hubálek), 39. Zubek (Šebesta), 40. Šebesta (Zubek), 40. Palčinský (Šindler), 43. Fukala (M. Gattnar), 49. A. Šmíd (Šindler).

FBC Liberec – Florbal Mladá Boleslav 9:8 (3:3, 4:0, 2:5)
Branky a nahrávky: 6. Wiener (Faksa), 15. Faksa (Smutný), 17. Dolejš (Ferdan), 24. Kopecký (Janeček), 30. Rozkovec (Mádlo), 31. Wiener (Šoltys), 32. Kopecký, 41. Wiener (Faksa), 45. Wiener (Ferdan) – 8. Bergman (Delong), 12. Delong (Vařecha), 20. Gašparík (Gruber), 44. Punčochář (Tomašík), 49. Gruber (D. Beneš), 51. Tomašík (Delong), 54. Tomašík (Delong), 57. Suchánek (Gašparík).

Butchis – FBC Ostrava 3:7 (0:2, 1:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 26. Vondruška (Kalina), 44. Petráň (J. Černý), 48. Kalina (J. Černý) – 1. Herblich (L. Kučera), 7. Němec (Pešat), 24. Herblich (Pešat), 25. Šulc (Němec), 33. Bräuer (Kuczera), 49. Chatrný (Košarišťan), 52. Chatrný (Košarišťan).

FB Karlovy Vary – FbŠ Bohemians 7:13 (2:5, 5:5, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Strachota (M. Klápa), 15. Zahraj (Pícha), 21. Péc (Rosa), 29. M. Klápa (Strachota), 35. Hozman (L. Macháček), 37. M. Klápa (Strachota), 40. Hozman (Péc) – 4. Batkovič (L. Trnka), 5. Gajdoš (P. Šebek), 11. Kvasnica (Buršík), 15. Batkovič (Zezulka), 17. Buršík (Malič), 23. Gajdoš (J. Petrák), 25. P. Šebek (Gajdoš), 30. Kawulok (Bílek), 31. Gajdoš (J. Petrák), 40. Bílek (K. Petrák), 51. Malič (J. Petrák), 59. Buršík (Gajdoš), 60. Kawulok (Kvasnica).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Peter napsal:

    Zajímavý, si nepamatuju zápas, kdy by Bauer musel střídat. Ono ani v těch Vítkovicích to nebylo ideální, ale tak kdo někdy neměl trochu výkyv formy že jo

Napsat komentář

*