Japonsko slaví senzační výhru nad Dánskem. Foto: Siwei Gohl, IFF Japonsko slaví senzační výhru nad Dánskem. Foto: Siwei Gohl, IFF
3. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

SUMÁŘ: Asie válí! Japonsko senzačně poráží Dánsko, domácí Singapur má plný počet bodů

 



První dva dny základních skupin na světovém šampionátu žen jsou minulostí a již přinesly také několik zajímavých příběhů, které se odehrávají na dvou hracích palubovkách singapurského OCBC centra, kde našly základní skupiny své útočiště. Přinášíme stručný přehled.

Začněme tím nejdůležitějším zápasem z pohledu předpokládaných bojů o medaile: ve skupině A totiž Finsko porazilo Švýcarsko 9:5, navázalo na sobotní výhru 14:1 nad Lotyšskem a míří za skupinovým prvenstvím, což znamená také výhodnější nasazení v předpokládaném semifinále.

Dva největší vyzyvatelé elitní čtveřice – Slovensko a Polsko – totiž již poprvé na turnaji klopýtli: Slovenky nestačily na Švédky a padly vysoko 3:20, Polky pak v neděli podlehly našemu týmu 3:9 a v pondělí si to tak rozdají o 3. místo ve skupině B. Dva body zapsala Malwina Zagórska, branku dala také Zuzanna Krzywak.

Souboj o 3. místo ve skupině B je současně soubojem o to, který tým bude hrát osmifinále se druhým týmem z nižší skupiny C, což by mohl být domovský Singapur. Ten má totiž po dvou skupinových zápasech 6 bodů – dokázal porazit jak Francii 5:2, což byl oficiálně zahajovací duel šampionátu, tak v neděli také Austrálii 4:2, k čemuž jednou brankou přispěla Siti Nurhaliza Khairul Anuar.

O první místo si to ve skupině C rozdají Singapurky s Němkami, které zatím naplňují předpoklady, které zazněly v podcastu Florbal.cz o tom, že by měly čeřit vody v elitní osmičce a porazily Austrálii 10:0 a Francii 10:1.

Kdo zatím naopak zaostává jsou florbalistky Lotyšska, za které zapsala dvě branky a asistenci Simona Grāpēna, jenže Lotyšky ztratily vedení a Norsku podlehly 3:4. S ohledem na to, že Norsko rovněž podlehlo Švýcarsku, tak je po dvou hracích dnech fakticky možné určit konečné pořadí skupiny A.

Prvotřídní senzace se naopak zrodila ve skupině D, ve které nejprve v první hrací den turnaje Estonky podle předpokladů porazily USA, jenže o den později si Japonky vyšláply na Dánsko a evropského soupeře porazily 3:2. Pro uvedení na pravou míru: na vítězství Japonek v základní hrací době byl kurz 12, za vsazenou stokorunu byste tedy získali 1200 korun.

Přehled tabulek základních skupin MS žen ; Zdroj: Livesport.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*