Dominika Buczek v souboji s Martinou Řepkovou. Foto: Martin Flousek, Český florbal Dominika Buczek v souboji s Martinou Řepkovou. Foto: Martin Flousek, Český florbal
4. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bylo jasně vidět, že Česko je lepší, zápasy s ním si užívám, hodnotila Dominika Buczek

 



Na jaře se po vítězném Superfinále loučila tak trochu symbolicky: s improvizovaným královským rouchem a korunou. Dominika Buczek si podmanila nejen O2 Arénu a ve velkém stylu zakončila působení v Česku. V neděli se představila v obnovené premiéře také na světovém šampionátu žen a byla u toho, když Polky podlehly Česku 3:9. Po zápase přiznala, že soupeř byl lepší.

Dominika Buczek na sebe poprvé upozornila v Nowem Targu, jméno si udělala ale především během působení ve Vítkovicích. Není proto divu, že zápasy s Českem vnímá speciálně. „Rozhodně je to pro mě speciální, mám tam nejlepší kamarádky a spoustu lidí znám, díky čemuž také trochu vím jak hrají a co na ně funguje, vždy si zápasy s Českem užívám, i když nejdou úplně tak, jak bych chtěla,“ říká talentovaná florbalistka.

Při své obnovené premiéře na světovém šampionátu žen musela přijmout porážku od Češek.

„Hodnotí se to těžko, protože na jednu stranu jsme s Českem mívaly dobré zápasy, ale z druhé strany bylo jasně vidět, že jsou lepší. Myslím si ale, že nakonec i přes špatný výsledek zápas ukázal, že jsme na dobré cestě,“ snaží se hledat pozitiva.

Na rozdíl od únorového duelu v rámci kvalifikačního turnaje, tentokráte Polky vzdorovaly pouze jednu třetinu. Proč to nyní nevyšlo? „Těžko říct, možná nám odešly síly, také se nám zranila Zuzanna, takže jsme měly hodně rotací a proto tam byl možná i trošku zmatek,“ hledala důvody.

Nesouhlasí ale s tezí, že Polsku zápas nevyšel. „Úplně bych neřekla, že nám to nevyšlo, pořád jsme Češkám daly tři góly, poté, jak říkám, nám odpadla Zuza a už to bylo trochu těžší, nebyly jsme pak tolik nebezpečné do útoku,“ říká.

Po sezóně vyměnila Vítkovice za švédský Kalmarsund, který ale zatím nemá optimální výsledky a místo bojů v elitní osmičce to vypadá na souboj o udržení. „Působení ve Švédsku hodnotím kladně, já sama plním očekávání a jenom doufám, že po návratu ze šampionátu začneme více vyhrávat,“ přeje si Dominika Buczek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*