Amanda Delgado Johnasson slaví branku proti Česku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Amanda Delgado Johnasson slaví branku proti Česku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
4. 12. 2023 Mistrovství světa žen (14) KOMENTÁŘŮ

Souboj o první místo ve skupině Češkám nevyšel, Švédsko otočilo skóre na 6:1

 



Česká ženská reprezentace má za sebou druhé a klíčové vystoupení na světovém šampionátu v Singapuru. Dostala se sice do vedení 1:0, ale nakonec bojovný výkon na Švédky nestačil a Češky prohrály poměrem 1:6. Základní skupinu zakončí zítřejším soubojem se Slovenskem, ve kterém musí k zisku druhého místa bodovat, na Švédky čeká Polsko.

Prvních deset minut utkání nabídlo vyrovnaný florbal, s množstvím zajímavých situací na obou stranách, branka ovšem nepadla. Češkám v tomto ohledu pomohl první power break v polovině třetin, protože když se zdálo, že Švédky začínají získávat převahu, tak je zastavil a poté navíc šel český tým do vedení: důraz na brankovišti uplatnila Klubalová, která se překvapivě objevila v základní sestavě.

Za necelé dvě minuty ale bylo srovnáno, volného prostoru ve středu hřiště využila Cajsa Elm.

Na přelomu první a druhé třetiny Češky ustály oslabení, nevyužily krátkou přesilovou hru a následně obdržely trest za špatné střídání, čehož využila Delgado Johansson a poslala svůj tým do vedení.

Češky dokázaly hru znovu vyrovnat, ale své šance nevyužily, naopak Švédsko využilo další přesilovou hru, tentokráte zamířila přesně po kombinaci kapitánka Wibron. Na závěr třetiny se prosadila ještě Gustafsson a Švédky tak získaly rozhodující tříbrankové vedení.

Na začátku třetí třetiny dostaly Češky šanci v podobě další přesilové hry, kterou ale nevyužily. Ve velmi chladném prostředí větší ze dvou základních turnajových hal sice neustávalo fandění českých fanoušků, kteří viděli velmi sympatický český výkon, jenže šancí na kýžené snížení stavu nebylo moc a když, tak Švédky stavěly pevné bloky anebo Suchá napálila bohužel břevno.

V 51. minutě byla vyloučena Wibron, ale po úniku Wiström skórovala Backstedt a fakticky tak potvrdila švédskou výhru.  Češky se v dalším průběhu zápasu snažily o vtvoření tlaku, což se nepovedlo a naopak to byl soupeř, který závěr zápasu kontroloval. Osm sekund před koncem navíc uzavřela skóre na konečných 6:1 znovu Gustafsson.

Český národní tým tak podlehl v souboji o prvenství ve skupině B Švédsku a zítra bude muset bodovat proti Slovensku, které v částečně souběžně hraném utkání porazilo Polsko.

Česko: Christianová – Beránková, Keprtová, Plášková, Jiráková, Staňková, Mechlová – Řepková, Krupnová, Klubalová – Ratajová, Suchá, Brucháčková – Chudá, Kubečková, Trojánková – Lechnerová, Maroszová, Šupáková.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Martin napsal:

    Trénovaly holky vůbec přesilovku? Šablona nahrávka obránce na Krupnovou, ta 2 vteřiny zamíchá a trefí první blok, anebo zamíchá a zkusí nahrát přes střed kde je 5 hráček, se mi nezdála ideální. Po ztrátě míčku v přesilovce se pak postavit staticky ve 4 na vlastní polovinu a vyčkat, co Švédky vymyslí, bylo taky zajímavé. Jinak škoda, bylo vidět že na většinu hráček dolehla nervozita zápasu na MS, tak snad se v dalším průběhu oklepou a budou hrát to co umí.

    • Michal napsal:

      Přesilovka jak přesilovka. Mě spíš udivuje ta lajna na získávání míčku v přesilovce, která dostala gól jak dnes, tak včera…ani ty typy hráček v ní jako Plášková nebo Kubečková teda nejsou zrovna pověstné svým bráněním nebo ziskem míčků. Nervozita mi tam naopak přišla spíš od švédek, dokud jsme jim nepomohly do dvoubrankového vedení, nehrály zrovna v klidu a přesvědčivě.

  • Moje nervy napsal:

    Může mi někdo vysvětlit, když už Řepková hraje sumo, proč nemá aspoň trochu soudnosti a ještě tam huláká na rozhodčí. To je taková ostuda, vždyť to vidí sousta mladých holek, takhle se přece nemůžou prezentovat jejich vzory.

  • repre napsal:

    Co přesilovku,oni netrénujou žádnou nestandartní situace.
    Ten plešoun je z toho na prášky a na všechno má čas.Neúspěch
    tohoto týmu jde jen a jen za ním, protože ten mix co teda nominoval on (ale to by nominoval každej,protože lepší hráčky prostě nejsou) je schopnej se dostat do finále.
    Howgh

  • Pavel napsal:

    Možná je to netaktní k soupeřům, ale v posledních letech začíná MS v semifinále (muži, ženy, junioři, juniorky), tam se bude rozhodovat o úspěchu nebo neúspěchu.
    Jinak holky hrály solidně, hlavně druhá lajna jede a táhne celou ofenzivu, dokonce i proti Švédkám hodně šancí. Až teda na ty přesilovky, to je bída

  • Standa napsal:

    …a proč máme na lavičce ?? proti Švédkám aktuálně chytající gólmanku v SSL !! …neměla by právě být naopak v brance ??

    • Gólman napsal:

      My dáme jeden gól a budeme vážně řešit brankářku? Nehledě na to že Christianova nijak nepropadla

      • Standa napsal:

        zásahy brankářů: Jana Christianová 26/6 – 81% – Lovisa Hedin 24/1 – 96%

        🤔

        • Petr 2 napsal:

          To nebylo o Christianové, ale o nepřesném zakončení spoluhráček. Statistiky brankářů nemají absolutní vypovídací schopnost, jsou to jen pomocná čísla, která je potřeba vztáhnout k vývoji zápasu, ne/přesnosti střelby, šikovnosti v zakončení, chybám obran či brankářů, vyloučením atd. Brankář je tam jen jedním z článků, přesto statistika jde zcela za ním.

        • Patrik napsal:

          Twle, ale je rozdil kdyz si Svedky daji tukec pomalu do prazdne a my na tu branu sotva dostrelime🤣🤣

  • dudacek napsal:

    No von ten ťukes nebyl tak velkej, ještě za stavu 2:1,3:1
    měly švédky místo zadku štípačky a byly pěkně nervózní, to bylo vidět.

Napsat komentář

*