Vanessa Rebecca Keprtová v utkání proti Švédsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Vanessa Rebecca Keprtová v utkání proti Švédsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
4. 12. 2023 Mistrovství světa žen (1) KOMENTÁŘŮ

Super práce fyzioterapeutů, říká Keprtová o své účasti. V klíčovém zápase to vyjde, věří po prohře

 



Vanessa Rebecca Keprtová má za sebou krušné týdny. Univerzálka švédské Mory musela vyléčit zranění, které se jí přihodilo na posledním utkání turnaje Euro Floorball Tour ve finském Turku, nakonec ale vše vyšlo a Keprtová patří do základní sestavy českého týmu. Za svou účast poděkovala fyzioterapeutům národního týmu a vyjádřila přesvědčení, že v klíčovém zápase vše českému týmu vyjde.

Ve svém druhém zápase na světovém šampionátu žen v Singapuru podlehly Češky Švédkám 1:6. „Zápas se hodnotí hořce, nevím jestli vyrovnanější je to správné slovo, protože zápas poměrně vyrovnaný byl a to skóre 1:6 úplně neodpovídá obrazu hry, ale bavili jsme se o efektivitě a ty šance jsme měly, ale když nedáváme góly, tak je těžké být v zápase na těsno,“ smutnila.

Na druhou stranu bylo ale z jejího hlasu slyšet velké odhodlání. „Švédky měly tři přesilovky a dvě využily, my jsme ze dvou přesilovek gól nedaly, takže tam leží dva góly, které by nás mohly dostat zpátky, ale věřím, že to přijde, kdy má. Pořád je to jenom skupina, my jdeme zápas od zápasu a věřím, že budeme připravení ještě lépe,“ hlásila.

Utkání se hrálo až po zápase Finsko – Švýcarsko, který rozdal karty ve druhé elitní skupině. „Myslím si, že se to vůbec neřeší, tohle je mistrovství světa, nehraje se na to, kdo vyhrál jakou skupinu. Neřešíme, že někdo něco vyhrál, tak budeme hrát nějak,“ říká univerzálka.

Věřila by tedy případně tomu, že napodruhé by český tým Švýcarky porazil? „Věřím tomu, že ano a vyšlo by to. Nebyl to špatný zápas, ale jsou tam malé detaily, na kterých pořád pracujeme a věřím, že v tom klíčovém zápase to vyjde,“ usmála se.

Sama působí druhou sezónu ve švédské SSL, Rönnby vyměnila za nováčka z Mory. „Znám všechny holky v kádru, protože jsem proti nim hrála, ale neberu to speciálně, chci prostě vyhrát, tak jako každý zápas,“ hodnotí.

Sama prožila souboj s časem, aby se na světovém šampionátu mohla představit. „Je to velké splnění cíle, díky super práci našich fyzioterapeutů, kteří mě dali dohromady a mojí práce, jak jsem s tím cvičila, proto tady můžu být a proto, že mi věřili,“ děkuje realizačnímu týmu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hmm napsal:

    Že to moc nemyslí fotbalistům jsem věděl, ale že už ani florbalistkám je teda novinka. Jestli při současném rozložení sil neřeší jestli hrají klíčové semifinále proti Švýcarsku a nebo Finsku a rozdílnost hry proti těmto týmům, tak nestačím zírat. Nicméně věřím, že aspoň trenérský tým rozum má a taktiku na Finky nezvolí jako na Švýcarky 🙂

Napsat komentář

*