Brankářka Jana Christianová v zápase proti Švédsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Brankářka Jana Christianová v zápase proti Švédsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
4. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Brankářka Christianová: Se Švédkami můžeme hrát, musíme proměňovat brejky. Cesta bude ještě dlouhá!

 



Svůj tým jako již tradičně podržela výbornými zákroky. Přesto to nestačilo a Jana Christianová musela s celým týmem přejít porážku 1:6 od Švédek. Přesto na zkušené brankářce bylo vidět odhodlání napsat na světovém šampionátu v Singapuru medailový příběh.

Hodnocení zápasu bylo poměrně příkré. „Vždycky čekáme víc. Pokud nevyhrajeme, nikdy to není úspěšný zápas. Rozhodla produktivita a naše zbytečná vyloučení. Kdybychom dali pár gólů, zápas mohl vypadat úplně jinak. Ale když už je to 1:5 a vidíme, že to nejde, je hrozně těžký se do zápasu vracet,“ zhodnotila zápas.

Češky přitom začaly dobře a po brance Karolíny Klubalové se dostaly do vedení. „Svým způsobem jo, ale na druhé straně když dáte Švédkám gól, tak se říká, že je akorát naštvete. Měli jsme dávat góly hlavně potom v průběhu,“ popisovala.

Karolína Klubalová vůbec napsala hezký příběh. „Je to strašně krásný příběh. Sama říkala, že měla koupené letenky, že se sem poletí podívat jako fanoušek. A nakonec ji nominovali, je to pohádkový příběh. Je vidět, že je platnou hráčkou i ve svém věku. Můžeme na ni do budoucna stavět,“ věří zkušená brankářka. „Je na ni vidět zdravé sebevědomí, nemá žádný přehnaný respekt. Je to dravé mladí a budoucnost českého florbalu, která je zářivá. Za pár let to tady Karolína společně s Aničkou Brucháčkovou ovládnou,“ zmiňuje další mladou českou naději.

Je úvodní prohra motivací k tomu, potkat se ještě jednou? „Rozhodně! Předpokládám, že Švédky se dostanou do finále, takže právě tam bychom se s nimi až mohli potkat. A to chceme! A každý další zápas proti nim tady na turnaji už chceme jenom výhru!“ vyhlásila bojovně.

Zápasy proti Švédsku totiž od českého týmu vypadají stále lépe. „Myslím si, že s nimi hrajeme čím dál tím lépe. Už dokážeme reagovat na jejich hru. Myslím si, že jsme jim byli vyrovnaným soupeřem, ale neproměňovali jsme ty šance. Objektivně jsou lepším týmem, ale myslím si, že s nimi můžeme hrát,“ prokazuje pevnou víru.

Co se tedy musí sejít k tomu, aby byla reprezentace úspěšná? „Stoprocentní výkon ode všech. A hlavně proměňování brejků. Měli jsme jich hrozně moc, mohli jsme dát klidně čtyři, pět gólů. Na tom musíme stavět. Pokud je nebudeme dávat góly, nemáme šance na úspěch. Šance, které se nám otevírají, jsou dárečky, které musíme proměňovat,“ velí.

Cesta turnajem totiž bude ještě dlouhá. „První utkání bylo hodně nervózní z naší strany, ten dnešní ukázal, na čem ještě musíme pracovat. Proti Slovensku bude klíčový zápas, který ukáže, jestli můžeme pomýšlet výš. My chceme minimálně medaili, nebo do finále, takže tohle je teprve začátek, cesta bude ještě dlouhá. Ale věřím, že bude úspěšná,“ zakončila Jana Christianová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*