České florbalistky berou výhru nad Slovenskem 8:1. Foto: Martin Flousek, Český florbal České florbalistky berou výhru nad Slovenskem 8:1. Foto: Martin Flousek, Český florbal
5. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Houževnaté Slovenky vydržely tvrdě vzdorovat polovinu utkání, Češky vítězí 9:1

 



Český ženský reprezentační tým má za sebou základní skupinu na světovém šampionátu v Singapuru. Ve svém posledním vystoupení porazil sousední Slovensko 9:1. S ohledem na třetí výhru Švédek, které deklasovaly Polsko 25:1 se ve čtvrtfinále utkají s vítězem souboje Norsko – Dánsko. Stínem zápasu je zranění Tamary Dobošové. 

První třetina a obecně první polovina zápasu nabídla prakticky shodný obrázek. Češky byly na míčku, Slovenky se snažily dodržovat taktické obranné pokyny a hrozit z protiútoků. Hned ve druhé minutě mělo Slovensko možnost trestného střílení, které využila Paulína Hudáková.

Vedení vydrželo Slovenkám téměř 11 minut, až se z dorážky prosadila Kubečková. Obě brankářky současně rozehrály svůj velký part, Jana Christianová zneškodnila například dva pokusy Chúpekové, Radka Mládenková zase vychytala Trojánkovou a proti Suché ji pomohla tyč.

Utkání bylo také velmi tvrdé, Slovenky se v zápase očividně chtěly udržet za každou cenu a srdnatě bojovaly o každý míček. Přesto v poslední minutě uspěla se svou střelou Jiráková.

Stejná hráčka ve 26. minutě nabila Brucháčkové a Češky vedly 3:1, za 24 sekund pak prudkou střelu umístila přesně Chudá a Češky získaly rozhodující náskok.

Pořád se ovšem velmi tvrdě bojovalo přišly dva zajímavé momenty: nejprve se nepříjemně střetly Beránková s Řepkovou, kdy druhá jmenovaná dostala v pádu po předchozím souboji ránu kolenem do hlavy, za pár sekund poté přišla na řadu trenérská výzva, hráčky národního týmu totiž byly přesvědčeny, že při odloženém vyloučení Ďuríkové dokázaly skórovat.

To se nepotvrdilo, nicméně přesilovou hru bleskově využila Krupnová.

Na začátku třetí třetiny se situace téměř opakovala, gólu se dožadovala Keprtová, ale realizační tým tentokráte pro výzvu nesáhl, ve 43. minutě využila chybu slovenské obrany Maroszová, která naskočila od třetí třetiny.

Hra se ale spíše vrátila k obrazu prvních třiceti minut, přesto Češky ještě navýšily vedení, když individuální akci zakončila Mechlová. Od této chvíle zkoušelo Slovensko při vhodných příležitostech power play.

V 53. minutě pak bohužel došlo ke zranění slovenské florbalistky Tamary Dobošové, která společně s brankářkou Mládenkovou hasila velkou příležitost Keprtové a při přepadnutí přes svou gólmanku si poranila již jednou operované koleno.

Vzápětí Češky přidaly po povedeném kontru další branku, skóre pak uzavřela Brucháčková při power play.

Slovensko W – Česko W 1:9
branky: 2. Paulína Hudáková – 14. Michaela Kubečková, 20. Nela Jiráková, 26. Nela Jiráková, 26. Eliška Chudá, 36. Eliška Krupnová, 43. Vendula Maroszová, 49. Michaela Mechlová, 53. Anna Brucháčková, 59. Anna Brucháčková; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; zásahy brankářů: Radka Mládenková 41 – Jana Christianová 26; po třetinách: 1:2, 0:3, 0:4


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*