Michal Jedlička na lavičce Slovenska. Foto: Martin Flousek, Český florbal Michal Jedlička na lavičce Slovenska. Foto: Martin Flousek, Český florbal
6. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Na hráčky jsem pyšný, říká Jedlička a plánuje jak porazit Švýcarky. Daly jsme do toho, co se dalo, přitakala Belicová

 



Třicet minut to byla vyrovnaná a velmi tvrdá bitva. Poté se projevil kvalitativní rozdíl, ovšem Slovenky zanechaly v utkání proti Česku velmi dobrý dojem, což potvrdil také trenér Michal Jedlička, který prohlásil, že na své hráčky je pyšný. Podle útočnice Chodova Kristíny Belicové pak její tým dal do zápasu vše, co se dalo.

Utkání nakonec skončilo výhrou českého týmu 9:1. „Takto rychle je hodnocení těžké, ale prakticky jsem na holky pyšný, protože dnes na hřišti nechali všechno a hráli jsme velmi dobrý zápas, jedinou černou kaňkou je, že jsme nedávali góly. Šancí bylo opravdu hodně, první třetinu jsme hráli velice dobře a hráli jsme naši hru. Naše nejlepší třetina turnaji, je na čem stavět,“ chválil Michal Jedlička.

Našel ovšem také dílčí negativa. „Je třeba říct i to B, a to, že jsme kondičně lehce odešli a naše hra pak do útoku byla spíše na náhodu, obrana ještě fungovala dobře a gólmanka nás hodně podržela. Štve mě, že jsme vlastně nedali gól ze hry, jenom z nájezdu Paulíny. A co mě mrzí je zranění Tamary, která si udělala něco s kolenem a vypadá to, že na turnaji skončila,“ predikoval český kouč a chvíli po úterní půlnoci jeho tušení potvrdil také Slovenský svaz: Dobošová má přetržený přední křížový vaz a čeká ji dlouhá florbalová pauza.

Podle útočnice Chodova Kristíny Belicové odvedly Slovenky maximum. „Z naší strany velmi těžký a velmi kvalitní zápas, dali jsme do toho všechno. Je škoda, že jsme neproměnili šance. Výsledek možná neodpovídá hře, ale dali jsme do toho všechno, co se dalo,“ hodnotila šikovná útočnice.

Na Chodově působí od mládeže, což se na jejím vnímání společných duelů potvrzuje. „Je to velmi speciální, mám tam hodně spoluhráček, ať už bývalých nebo současných, takže jsem se těšila na to, až budeme hrát proti sobě,“ hodnotí.

Kristína Belicová v souboji s Annou Brucháčkovou ; Foto: Martin Flousek – Český florbal

Jedinou branku Slovenek, kterou je poslala do vedení, zapsala další legionářka z Čech, Paulína Hudáková z FBC Ostrava. „Paulína byla pouze na lavičce, protože není úplně fit, ta porce zápasů ji nedělá dobře a dnes jsme nechtěli riskovat, aby se něco stalo, protože pro nás klíčové zápasy teprve přijdou. Samozřejmě, kdybychom po dvou třetinách vedli nebo to bylo třeba o gól, dva, tak bych uvažoval, že ji na třetí třetinu nasadím, aby tam přinesla ten rozdíl, ale na celý zápas to dnes určitě nebylo,“ uvedl trenér slovenského týmu.

Ten v době rozhovoru nevěděl, s kým se jeho tým utká, duel mezi Singapurem a Německem se teprve hrál a skóre bylo v době jeho odpovědi 1:1, proto ani nemohl více predikovat. „Asi bych si raději zahrál s domácím Singapurem. Je to trochu exotické, na domácí by navíc přišlo dost diváků. S Německem jsme odehráli dost zápasů, teď šli dost nahoru, jsou organizovaní a bylo by to těžké, mají dobrou gólmanku. Singapur jsem ještě neviděl, ale teď večer se na to podívám, abychom byli na sto procent připraveni,“ plánoval.

Je výkon jeho týmu příslibem pro plánované čtvrtfinále se Švýcarskem? „Určitě, pro nás je ale cílem 5. místo. Do zápasu jsme šli s tím, že si vyzkoušíme naši hru, hru pod tlakem a rozehrávku. Samozřejmě ještě vypilujeme obranu, tam máme ještě mezery, protože takové zápasy hraješ jednou za dva roky. Chyběly nám góly, v první třetině jsme šance měly, stačilo dát 2-3 góly a zápas by byl vyrovnanější,“ smutnil.

„Takhle to byla taková klasika, Česko postupně navyšovalo skóre a my jsme se nedocvakávali. A samozřejmě pak dostaneš góly, protože ty hráčky z kvalitního týmu jsou dobré a když jsou pod tlakem, tak hrají. Navíc jejich obrana hrála velmi dobře, hráčky nám obíhaly press,“

Případně chce takto hrát také proti Švýcarsku. „Podobné to případně bude se Švýcarskem, určitě tam nejdeme prohrát a jdeme Švýcarsko porazit, uvidíme, jak se to bude vrtět, pokud to bude dobré, tak to prostě zkusíme. Dnes jsme odehráli zápas na tři pětky, nikoho jsme neutavili a jsme fresh. Budeme makat a jdeme za tím pátým místem,“ zavelel.

Za progres je ráda také Kristína Belicová. „Určitě se to u nás posouvá, děvčata by měly začít makat, ale když nejsou možnosti, tak nejsou. Každopádně dnes jsme do toho dali všechno, i hráčky, které například nepůsobí v zahraničí do toho šly naplno a daly do toho srdce,“ uzavřela útočnice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*