Český tým se může spolehnout také na podporu rodičů hráček. Foto: Martin Flousek, Český florbal Český tým se může spolehnout také na podporu rodičů hráček. Foto: Martin Flousek, Český florbal
7. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

RODIČE: Pláškovi to vzali přes Kambodžu, Klubalovi jsou dojatí a Kubečkovi chválí počasí

 



Exotická destinace světového šampionátu žen v Singapuru neodradila ani některé rodinné příslušníky českých florbalistek, kteří se během zápasů seskupují a našemu týmu dělají výbornou kulisu. Čeští novináři během skupinového utkání se Švédskem vyzpovídali rodiče Magdalény Pláškové, Karolíny Klubalové a Michaely Kubečkové.

Nejmladší českou florbalistkou je Karolína Klubalová z Liberce, která má v hledišti podporu obou rodičů. Původně se na šampionát měla vydat jako divák, její místo nakonec zaujala maminka Radka a společně s manželem tak viděla gól dcery právě proti Švédkám. „Bylo to hrozně dojemné, museli jsme to obrečet. Je to hrozné štěstí. My jsme ani nečekali, že dneska bude hrát, že třeba zítra. A manžel říkal: ‚Uvidíš, že dá gól.‘ A vyšlo to,“ popisuje matka Karolíny Klubalové. „Chtěli jsme Karolínu vidět, v šestnácti se to nepodaří jen tak někomu,“ říká otec Vít Klubal.

„Tohle stojí za všechny peníze. Jsme vděční všem, kdo ji připravoval od nás z Liberce. Našim trenérům, kteří ji podporují a kouči juniorské reprezentace panu Martiníkovi,“ dodala maminka.

Pořádně od píky přistoupili ke světovému šampionátu rodiče Magdalény Pláškové s bratrem. „Vyrazili jsme radši o týden dřív, když už letíme tak daleko. Udělali jsme si trošku dovolenou a byli jsme v Kambodži,“ řekl Jakub Plášek. „My jsem takoví cestovatelé, takže pro nás to tak úplně daleko není,“ směje se pak jeho manželka Monika. „Kdyby to bylo na Tchaj-wanu, tak už je to daleko. A Čukotka by bylo úplné zoufalství,“ neztrácí Jakub Plášek dobrou náladu.

Rodiče Michaely Kubečkové pak rovněž platí za věrné florbalové cestovatele. „Jsme na každém šampionátu, zatím nám to nezakázala, tak se jezdíme podívat. Není to tu v Singapuru zase tak špatné, čekali jsme to klimaticky náročnější. Kolik to stálo, se raději ani nebudu dívat. Možná až na Silvestra, až se napiju,“ usmál se Patrik Kubečka.


Autor: Michal Dannhofer, ČTK



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*