Siti Nurhaliza Khairul Anuar v dresu Singapuru. Foto: IFF Siti Nurhaliza Khairul Anuar v dresu Singapuru. Foto: IFF
7. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Pro celou florbalovou komunitu šampionát hodně znamená, říká první Singapurka v české Extralize

 



Siti Nurhaliza Khairul Anuar se před čtyřmi lety stala první asijskou florbalistkou v české nejvyšší ženské soutěži, do svého kádru si jí na turnaji Czech Open vybraly Vítkovice. Ačkoliv sezónu předčasně ukončila covidová stopka, Khairul Anuar na Vítkovice vzpomíná v dobrém a během turnaje hodnotila, jak důležitý vlastně je pro florbalovou komunitu.

Do Singapuru se světový šampionát žen vrátil po osmnácti letech, pro současné hráčky je to tedy první a dost možná také jediná příležitost se v Asii představit, a to nejen pro domácí, ale také pro zahraniční. „Znamená to opravdu hodně, mít možnost ve vlastní zemí přivítat po mnoha a mnoha letech florbalový šampionát. Nejenom pro náš národní tým, ale pro celou florbalovou komunitu v Singapuru. Jsem ráda a nadšená z toho, že můžeme vidět světové hráčky tady u nás v Asii a líbí se mi také atmosféra,“ hodnotí šikovná útočnice.

Před čtyřmi lety si vyzkoušela Extraligu žen. „Bylo to super, intenzita zápasů byla mnohem větší, než na co jsme zvyklí tady v Singapuru. Opravdu to byl jiný florbalový level, ale myslím si, že jsem byla schopná s týmem sdílet tuto zkušenost a užila jsem si to,“ vzpomíná na své působení ve Vítkovicích.

Poslední měsíce před šampionátem byly pro Singapurky hektické. „Nervozita rostla, měli jsme hodně společných tréninků, bylo vidět, že chceme uspět. Byli jsme také v Austrálii na tréninkovém kempu, abychom se ještě více stmelili jako tým. Bylo to ale na druhou stranu fajn a věnovali jsme opravdu velké úsilí tomu, abychom uspěli,“ popisuje tréninkový program.

Ten se vyplatil, Singapur zatím hraje velmi dobře. „Mám z týmu podobný pocit jako před čtyřmi lety během šampionátu ve Švýcarsku, kde se nám také povedlo vyhrát úvodní dva zápasy a následně jsme srdnatě bojovali v play off. Můžu slíbit, že do toho dáme všechno,“ uzavřela Siti Nurhaliza Khairul Anuar.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*