Michal Jedlička na lavičce Slovenska. Foto: Martin Flousek, Český florbal Michal Jedlička na lavičce Slovenska. Foto: Martin Flousek, Český florbal
7. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Žádná Barcelona, říká Jedlička, kterého zklamala návštěva. Švýcarsko? Dáme do toho všechno a uvidíme

 



Konečně se představil se svými hráčkami na hlavní základní ploše turnaje. Po zápase Michal Jedlička neskrýval zklamání z divácké návštěvy na osmifinále s domácím týmem. Nebyl ale také úplně spokojen s výkonem Slovenek. Po výhře 11:2 ale na druhou stranu říká, že jeho tým udělá pro výhru nad Švýcarskem všechno.

Domácí Singapur nedal v osmifinále kůži lacino, po první třetině držel vyrovnaný stav. „Musím říct, že jsme začátek zápasu podcenili, nebyli jsme schopní být na míčku, který nám uskakoval a v první třetině jsme byli fakt špatní. Trochu se to zlepšilo v průběhu druhé a třetí třetiny, ale nebyla to žádná Barcelona, nebylo to podle našich představ,“ přiznal český trenér slovenského týmu.

Hledal ale také objektivní důvody. „Samozřejmě jsme chtěli také šetřit síly, hráli jsme na tři formace a pak jsme prostřídali. Po té nehezké první třetině je nakonec výsledek 11:2 asi v pořádku, chtěli jsme ale dát více branek,“ uznává. „Projevilo se, že to je první zápas na turnaji, ve kterém musíme tvořit. Nejsem moc spokojen s hrou, ale postoupili jsme relativně v pohodě a teď se musíme připravit na Švýcarky,“ plánoval.

Velkým zklamáním asi pro všechny byla návštěva a atmosféra na v podstatě klíčovém zápase domácího týmu. „Jsem zklamaný, včera jsem i trochu v koutku duše přál Němkám, ať Singapurky porazí, protože by to i pro holky bylo něco jiného, ale prostě bohužel, nepřišli,“ pokrčil rameny.

Na kvalifikačním turnaji hrály Slovenky se Švýcarskem 6:7. Může nyní soupeře porazit? „Těžká otázka, když se všechno podaří… Už jsme si říkali, že Češky můžou být hratelné, ale pokud nedáme gól ze hry nebo toho soupeře prostě neznervózníme nějakým způsobem, nebo nedáme mu zabrat, tak je jasné, že jej nemůžeme porážet,“ hodnotí.

Jaký tedy je recept? „Bude to o tom, abychom byli efektivní, využívat protiútoky, budeme se držet na míčku, zachytá nám super gólmanka, jim třeba ne.. Třeba Christie chytala fantasticky, pochytala všechny naše šance, takže nebylo kudy. Cíl je jasný, za tím si musíme jít. Dáme do toho všechno a uvidíme, jak to půjde,“ slíbil Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*